Atentatul de YASMINA KHADRA

Atentatul
de YASMINA KHADRA

Intr-un restaurant din Tel Aviv, o tanara explodeaza in mijlocul catorva zeci de clienti. La spital, doctorul Amin, chirurg israelian de origine araba, opereaza pe banda supravietuitorii atentatului, incercand sa-i salveze. In noaptea ce urmeaza carnagiului, este chemat insa de urgenta la spital pentru a examina corpul sfasiat al kamikaze-ului. Pamantul ii fuge de sub picioare: descopera chipul propriei sale sotii...

Yasmina Khadra, sub adevaratul nume, Mohammed Moulessehoul, este un scriitor algerian, nascut in 1955. Ofiter in armata, Moulesshoul a adoptat un pseudonim (feminin) pentru a putea publica, evitand cenzura militara si pentru a putea supravietui astfel regimului terorist din Algeria. In ciuda succesului mare pe care l-a avut ca scriitor, Moulessehoul nu si-a putut revela adevarata identitate decat atunci cand a parasit armata si s-a exilat in Franta. A mai scris: Les hirondelles de Kaboul, Les Sirènes de Bagdad, Les Agneaux du Seigneur, A quoi rêvent les loups, etc.
Atentatul a obtinut Prix des libraires 2006, Prix Découverte Figaro Magazine-Fouquet’s, Grand Prix des Lycéens, Grand Prix des Lectrices Côté Femmes. Romanul va fi ecranizat in SUA.

0 comments:

Trimiteți un comentariu