Cum sa il faci pe partener sa iti spuna adevarul

De obicei, barbatii spun minciuni pentru a evita conflicte si certuri. Important este sa stii cum sa-l faci sa iti spuna ce se petrece cu adevarat, fara a pune presiune pe el.
Nu-l forta si e foarte probabil sa vorbeasca.

Pozitioneaza-te vizavi de el, in camera. Daca el sta pe canapea, tu stai pe podea, in fata lui. Incearca sa tii privirea indreptata spre el, din orice pozitie. Apoi incepe cu o intrebare generala despre lucrul pe care stii ca ti-l ascunde. Pune o intrebare cu caracter general "Cum a mers treaba aia?". Intre timp, arata-te distrasa de televizor sau butoneaza la calculator. Astfel vei crea impresia ca ai inceput o conversatie de rutina, nu un interogatoriu.
Condu-l spre adevar cu o fraza lipsita de orice urma de conflict. "Exista vreun motiv pentru care..." si continua propozitia prin a descrie situatia in care crezi ca te minte. "Exista vreun motiv pentru care nu vrei sa mergi cu mine la petrecerea Laurei?". Va suna mai mult ca o cerere de informatii, decat o acuzatie. Daca tot nu raspunde intreaba "Serios?", incet, si asteapa un raspuns. Calmul si intrebarile rostite pe un ton jos nu vor pune presiune pe situatie.
In final, trebuie sa-l faci sa se simta in siguranta. Cand marturiseste gaseste cai pentru a relaxa situatia. Iesi cu prietenii tai sau mergi la cumparaturi. Cand te vezi cu el discutati despre cum ati putea face ca relatia voastra sa fie mai deschisa. Fa-l sa se simta confortabil daca iti spune adevarul si admira-l pentru sinceritatea de care da dovada. Astfel il vei face sa fie mai deschis fata de tine in viitor.

1 comments:

Unknown spunea...

Bun!

Trimiteți un comentariu