Dieta cu ciuperci

Ciupercile conţin fosfor, potasiu, vitamina B12, fibre şi proteine, ceea ce le recomandă pentru o dietă echilibrată. De asemenea, cuipercile sunt recunoscute pentru proprietăţile lor antioxidante şi energizante.
Există o varietate de reţete cu ciuperci utile într-o dietă.

Ciupercile pot fi consumate în supe, salate, la grătar, umplute, făcute tocăniţă, sote-uri, ciulama. Cu cât consumăm mai multe ciuperci, cu atât ne sporim şansele de a reduce riscul obezităţii, afirmă nutriţioniştii. În plus, aceste legume sunt folosite din cele mai vechi timpuri pentru tratarea bolilor, mai ales de către chinezi.
În dieta cu ciuperci putem include peştele, orezul, cartofii fierţi sau copţi, iaurturile şi alte lactate cu puţine grăsimi, lămâile, verdeaţa, diverse legume (dovlecei, brocoli, conopidă, ardei, roşii, morcovi) şi fructe (mere, pere, citrice), pâinea neagră sau prăjită, cerealele integrale.

0 comments:

Trimiteți un comentariu