Retete cu putine calorii: Kugelhupf Alsacian

Ingrediente
400 g faina cernuta
25 g drojdie proaspata
3 linguri cu lapte
4 oua
175 g unt
100 g stafide

zahar vanilinat
1 lingura cu rom
50 g migdale sau alune/nuci
1 ou pentru uns prajitura pe deasupra
sare


Mod de preparare
Se pune faina cernuta intr-un castron, se pune un praf de sare si 2 linguri cu zahar tos;
Separat se inmoaie drojdia cu putin lapte abia caldut, cand s-a inmuiat se toarna si peste faina;
Se adauga 175 g unt, putin batut inainte cu o lingura si se framanta totul bine cu mana, se adauga 100 g de stafide si o lingura cu rom. Aluatul trebuie sa fie moale.
Se unge bine cu unt o forma speciala, cu gaura la mijloc, se presara atat pe fund cat si pe pereti cu migdale/alune/nuci curatate si taiate;
Se pune aluatul in forma, sa ocupe cam jumatate din forma, se lasa sa creasca la loc cald ;
Se unge deasupra cu ou si se pune la cuptor, la foc iute cca.45 minute apoi 15 minute la foc mai mic pana ce se rumeneste frumos. Se rastoarna si se presara cu zahar bine vanilinat.

0 comments:

Trimiteți un comentariu