Abstinenta sexuala

A fost o perioada cand abstinenta sexuala le era impusa tinerelor pana la casatorie, de catre parinti, de catre societate. Pana in secolul XX, intretinerea relatiilor sexuale inainte de maritis era privita cu circumspectie, intr-o societate in care se punea mare pret pe puritatea morala a tinerelor.

In ziua de astazi, abstinenta sexuala este o alegere individuala si, in foarte putine cazuri, o necesitate.
Motivele care pot determina o femeie sa "practice" abstineta sexuala pot fi variate: de la conceptii religioase, la ratiuni phiso-sociale (cum ar fi o experienta traumatizanta din trecut) sau pur si simplu temeri, mai mult sau mai putin fondate, legate de sarcina si bolile cu transmitere sexuala.
Nevoia de apropiere fizica apare in mod normal in timpul pubertatii (atat la femei cat si la barbati) insa exista anumite cazuri in care femeile nu resimt aceasta necesitate si isi incep viata sexuala mult mai tarziu, sau chiar niciodata. In aceste situatii, medicii sunt de parere ca exista o predispozitie mai mare catre instalarea unei menopauze timpurii. In ceea ce priveste viata de cuplu, pentru aceste femei exista un risc destul de mare de esec, pentru ca sunt foarte putine cazurile in care partenerul este dispus sa accepte, pe termen lung, o astfel de relatie. De cele mai multe ori, ele sunt cele care aleg o viata in singuratate sau, cele care au vocatie, se orienteaza catre viata intr-o manastire.
Abuzurile sexuale din copilarie sau asimilarea unor concepte deformate despre viata sexuala sunt si ele motive care stau la baza deciziei unei femei de a-si suprima dorinta erotica.
In ceea ce priveste sarcina (fara a lua in calcul tehnicile de inseminare artificiala) sau transmiterea diverselor boli, este foarte adevarat ca acestea ar fi imposibile fara realizarea actului sexual normal. Dar la fel de adevarat este si faptul ca, in epoca moderna, solutiile de protectie sunt din ce in ce mai multe, mai eficiente si la indemana tuturor. O educatie sexuala potrivita este mai eficace in aceste cazuri decat suprimarea voluntara a tuturor formelor de activitate sexuala.
Exista insa si cazuri in care femeile simt nevoia acestei apropieri atat in plan afectiv cat si in plan fizic, insa conjunctural ea nu poate avea loc.
Aici problemele care pot surveni sunt ceva mai mari, afectand echilibrul hormonal, si necesita ajutorul unui specialist.
In ciuda celor doua situatii expuse mai sus, mai exista si o a treia categorie; cea a femeilor care aleg de buna voie abstinenta sexuala ca si mod de viata. Ele sunt cele care simt o oarecare repulsie fata de actul sexual sau doar nu sunt interesate de sex, considerand-ul ca un "element" insignifiant al vietii. Comportamentele sunt si aici variate, de la caz la caz. Unele femei cu aceasta conceptie despre sex il accepta totusi pentru reproducere, altele apeleaza la masturbare.

1 comments:

Studio VideoChat spunea...

Super articolul ! Putin cam trist totusi...depinde de care parte a baricadei ne aflam . Sexul este singura placere cu titlu gratuit pe care o avem in viata :)

Trimiteți un comentariu