Afla adevarul despre tratamentele naturale pentru par

Berea şi vodka
Spălatul părului cu bere este o formă demodată de îngrijire, care şi-a dovedit, de-a lungul vremii, o serie de beneficii, precum faptul că hidratează şi conferă volum.
Cu toate acestea, această metodă este destul de scumpă şi prezintă un mare minus: judecată după mirosul pe care îl emană părul tău, poţi fi etichetată greşit de către cei din jur, care ar putea crede că eşti alcoolică.
Pe de altă parte, nici vodka nu se dovedeşte a fi o alegere mai bună, întrucât, deşi are avantajul de a curăţa părul foarte bine, îl deshidratează, pe de altă parte.


Apa de ploaie
Spre deosebire de apa dură de la robinet, apa de ploaie este mult mai potrivită pentru păr, dacă nu cumva locuieşti într-o regiune poluată. Şampoanele moderne au însă proprietatea de a contracara duritatea apei. Când încă nu se inventase şamponul, oamenii se spălau cu apă de ploaie pentru a-şi menţine strălucirea şi aspectul mătăsos al părului.

Maioneza
Ingredientele din maioneză o recomandă, teoretic, pentru hidratarea părului, însă un astfel de tratament se dovedeşte mai costisitor decât multe balsamuri din comerţ.

Coca-Cola
Coca-Cola şi alte câteva sucuri sunt o soluţie de moment, menită să confere rezistenţă şi strălucire părului, însă, de multe ori, părul poate deveni îmbâcsit la folosirea prelungită şi se încurcă mult mai uşor.

Uleiul de măsline
Uleiul de măsline contracarează aspectul uscat al părului, însă ne poate face să arătăm cam plouate, ca după o furtună, dacă nu îl diluăm cu apă şi nu creăm o emulsie potrivită tipului nostru de păr, întrucât uleiul de măsline brut pătrunde foarte greu în structura firului de păr.

Bananele
Deşi un tratament cu banane va avea cu siguranţa efectul unui miros plăcut, cam asta e tot, întrucât aceste fructe nu penetrează părul în profunzimea sa.

Sucul de lămâie
Multe femei utilizează sucul lămâilor pentru a întreţine strălucirea şi intensitatea părului blond, dar problema este că nu pot controla nivelul acidului acestui "şampon-limonadă", motiv pentru care orice salon cosmetic evită acest tip de tratament.

Ouăle
Gălbenuşul de ou conţine lecitină, o proteină care protejează părul, însă doar la exterior, deoarece nu are forţa să pătrundă în profunzime. Dacă folosiţi, totuşi, ouăle pe post de şampon, aveţi grijă ca apa să nu fie prea caldă, sau riscaţi să mirosiţi precum micul-dejun. Desigur, este posibil ca partenerul de viaţă să considere atrăgătoare gospodinele, aşa că nu mă pot pronunţa la modul general.

3 comments:

Ema, Brasov spunea...

Draga mea, de bere am auzit, dar vodka??? Poate e o reteta ruseasca:)

epilare cluj spunea...

Nu am auzit de aceste metode:)

Adina spunea...

Votka folosita in prepararea sampoanelor care includ decocturi de plante si uleiuri naturale, nu produce dezechilibrul de care ati vorbit in articol si anume deshidratarea parului.

Trimiteți un comentariu