Afla cum sa alegi fondul te ten perfect

Tipuri de fond de ten
In functie de nevoile tenului tau poti alege un fond de ten cu textura lichida, crema, spuma, pudra sau compact. Alte specificatii de pe flacon iti sunt si ele de ajutor:
- hidratant (“hydrating” sau “moisture rich”) - ideal pentru tenul uscat;

- fara ulei, astrigent (“oil - free” sau “oil control”) – potrivit tenului mixt sau gras;
- pe baza de apa – potrivit mai mult tenului normal sau celui normal spre uscat si mai putin celorlalte tipuri de ten; are avantajul ca nu incarca tenul, care astfel va avea un aspect cat mai natural;
- pe baza de ulei – recomandat persoanelor cu tenul uscat sau matur, pentru ca hidrateaza mai bine pielea.

Daca ai tenul normal sau mixt nu prea ai de ce sa-ti faci griji, pentru ca ti se potrivesc toate tipurile de fond de ten: cu textura lichida, crema sau spuma cu efect mat, pentru tenul combinat.
Daca tenul tau este gras, definit prin pori dilatati, exces de sebum pe frunte, nas si barbie, eventual acnee, alege un fond de ten lichid care contine si pudra, sau un fond de ten compact.
Tenului uscat i se potrivesc cel mai bine fondurile de ten lichide (hidratante sau pe baza de ulei) sau cele crema. Evita pe cat posibil fondul de ten compact, care-ti va evidentia ridurile si liniile fine, accentuand si mai mult deshidratarea pielii.
Daca ai un ten sensibil, care se irita repede, poti alege una dintre cele mai noi aparitii in materie de fond de ten, si anume cel mineral.
Pentru a alege nuanta potrivita a fondului de ten, testeaza-l la incheietura mainii sau, mai indicat, la nivelul fetei, pe maxilar sau pe gat, ideal fiind sa nu se observe nicio diferenta de culoare.

Fondul de ten trebuie sa uniformizeze culoarea pielii si sa confere acesteia un aspect natural, acoperind totodata micile imperfectiuni, de aceea alegerea corecta a nuantei este foarte importanta daca nu vrei sa te trezesti cu un aspect de masca.
Pigmentii sunt cei care dau culoare fondului de ten, iar intre acestia cei galbeni sunt cei mai indicati pentru ca acoperea sau neutralizeaza un spectru larg de culori si dau o tonalitate calda tenului. Ocazional, poti folosi si fonduri de ten cu pigment roz, pentru a-i reda tenului vitalitatea atunci cand este obosit.
Pentru a avea posibilitatea testarii fondului de ten, alege sa-l achizitionezi din magazinele specilizate, care dispun de mostre si, eventual, consultanti care te vor ajuta sa faci o alegere cat mai buna. Dupa ce ai aplicat fondul de ten si ai uniformizat bine, verifica nuanta la lumina zilei (naturala) pentru ca lumina artificiala din magazin te poate induce in eroare.

1 comments:

oferte cupoane reduceri spunea...

Foarte interesant articolul. Pentru a va achizitiona un astfel de fond de ten puteti apela la unul dintre site-urile de reduceri, pentru a-l cumpara mai ieftin.

Trimiteți un comentariu