Afla cum sa te rasfeti atunci cand faci baie

Seara sau oricand simti nevoia petreci cateva clipe cu tine insati, umple cada cu apa in care sa adaugi uleiuri, ierburi aromate sau sare de baie, completeaza atmosfera cu lumanari parfumate si bucura-te de clipa prezenta. Este important sa petreci astfel de momente in care sa-ti gasesti echilibrul interior si starea de pace, sa reflectezi asupra realizarilor, bucuriilor si dorintelor tale sau pur si simplu sa uiti de toate si sa te bucuri de linistea si relaxarea pe care ti-o ofera aceasta metoda terapeutica la domiciliu.


Fiecare tip de ulei aromatic folosit declanseaza anumite reactii in corpul tau, ajutand la relaxare sau inviorare, eliminarea stresului sau a durerilor, de aceea trebuie sa inveti sa le folosesti corect, ca atare sau in diferite combinatii. Pentru obtinerea efectului dorit, aromele de ulei esential se amesteca in functie de aroma si categoria carora apartin (florale – trandafirul cu iasomia si levantica; citrice – esenta de portocala cu cea de lamaie; ierboase – rozmarinul cu busuiocul; de padure – cedru si pin; medicinale – eucalipt si arbore de ceai ).
Pentru relaxare foloseste ulei esential de ienupar, lavanda, isop, musetel sau trandafir iar pentru reducerea stresului incearca aromele de santal, busuioc, pin sau ylang-ylang. Efect revigorant au uleiurile esentiale de anason, eucalipt, coriandru, citrice sau menta, iar cele de bergamota, cardamom, lamaie verde sau lavanda ajute la calmarea durerilor de cap.

O baie aromata iti va fi de mare ajutor atat in relaxare cat si pentru beneficiile sale asupra pielii, pe care o va hidrata in profunzime, lasand-o fina si matasoasa. Cum o pregatesti? Umple cada cu apa calda, adauga inainte de a intra in apa 10 - 15 picaturi de ulei esential relaxant si calmat, in functie de preferinte, si rasfata-te timp de cel putin 20 de minute, pentru ca pielea sa aiba suficient timp sa absoarba ingredientele.

Pe langa uleiurile esentiale, poti folosi pentru relaxarea ta in baie infuzii concentrate de plante (ceai verde, musetel), saruri de mare sau flori uscate de salcam si petale de trandafir. Sarea de baie este si ea indicata pentru relaxare, avand totodata efecte benefice asupra intregului corp, precum imbunatatirea circulatiei sanguine, stimularea eliminarii toxinelor, intensificarea proceselor metabolice, regenerarea si revitalizarea pielii. Pe langa ingredientul de baza, sarea, parfumurile, colorantii, uleiurile volatile naturale si spumantii continuti de sarea de baie au rolul de a spori efectul antistress.

2 comments:

Linn spunea...

ador o baie lunga si aromata

Unknown spunea...

Buna, felicitari pentru blog. Foarte informativ. Daca ai timp si doresti sa arunci o privire pe blogul meu: http://totuldesprearomaterapie.blogspot.com/

O zi frumoasa.

Trimiteți un comentariu