Ananasul (Ananas comosus)

Ananasul a fost descoperit in anul 1493 de catre Christofor Columb in insulele vest indiene Guadalupe, el fiind de altfel cultivat de mult timp in America de Sud. Băştinaşii il numeau “nana”, adica “fructul delicios, parfumat”. Datorita asemanarii cu un con de pin Columb i-a dat denumirea de pina de Indes (pinul Indienilor). In Europa se cultiva din anul 1695, iar cele mai multe plantatii sunt in Hawaii, Filipine, Asia de sud-est, Florida si Cuba. Fructul este mare, carnos si gustos, are o aroma placuta si nuante de culoare intre galben si portocaliu, fiind cel mai apreciat fruct exotic. Fructul matur are un miros placut si poate atinge greutatea de 4 kg.


Beneficii pentru sanantate
- reduce inflamatiile
- are rezultate in tratarea sinuzitelor acute si a durerilor de gat
- ajuta la recuperarea rapida dupa o interventie chirurgicala

Cum se pastreaza:
- Ananasul copt trebuie invelit intr-o punga de plastic si pastrat la frigider. Puneti ananasul aproape de usa deoarece se pastreaza cel mai bine la 45 grade F. Daca sunt pastrati cum trebuie pot rezista mai multe zile la frigider.

Informatii amuzante:
- Contrar a ceea ce se crede referitor la ananas, acesta nu este un fruct, ci un cluster de 100-200 fructe micute.

0 comments:

Trimiteți un comentariu