Cum sa iti alegi hainele in functie de silueta

Silueta in forma de para sau triunghi
Cele doua caracteristici principale ale acestui tip de silueta sunt sanii mici si soldurile late. Dupa cum arata si denimirea, partea inferioara a corpului este mai voluminoasa decat cea superioara si trebuie sa creezi un echilibru intre ele. Pentru aceasta, alege haine in nuante mai inchise pentru partea de jos si opteaza pentru culori vii si imprimeuri pentru partea superioara. Decolteurile largi te ajuta sa maresti linia umerilor iar accesoriile (coliere mari sau cercei lungi) purtate in partea de sus a corpului vor distrage atentia de la soldurile late.

Sanii mici vor parea mai plini daca vei purta sutiene cu burete si vei alege maiouri suprapuse pe linia bustului, tricouri si bluze cu imprimeuri, incretituri sau volane in zona pieptului. Topurile stramte sau bluzele cu maneci stramte nu au ce cauta in vestimentatia ta.
Soldurile late impun purtarea unor pantaloni sau fuste inchise la culoare, care sa fie lejere si nu stramte. Evita orice detaliu pe zona soldurilor, gen pense, buzunare, cusaturi sau centuri lasate pe solduri, precum si hainele lungi si mulate, pana la jumatatea fundului, care vor accentua si mai mult diferenta dintre latimea soldurilor si marimea pieptului.

Silueta in forma de mar sau triunghi inversat
Femeile care au silueta in forma de mar au sanii medii sau mari, voluminosi, umerii lati, talia nedefinita si soldurile inguste, cu picioare subtiri. Kilogramele acumulate se depun adesea pe talie si de aceea trebuie sa distragi atentia de la aceasta zona, evitand curelele sau orice alt accesoriu care iti va scoate in evidenta burta. Alege topuri inchise la culoare, decolteuri in forma de V sau U si pantaloni sau fuste colorate. In plus, pentru a crea impresia unei siluete bine proportionata, poarta un mantou pana la genunchi si cambrat pe talie.
Sanii voluminosi pot fi estompati prin purtarea camasilor gen corset sau topuri drepte din materiale lejere, care nu se muleaza.

Forme generoase
Atunci cand ai cateva kilograme in plus poti crea iluzia de subtiere a siluetei purtand o singura culoare, eventual combinand mai multe culori din aceeasi tenta cromatica, alegand tonuri mai inchise de negru, maron, gri sau bleumarian. Opteaza pentru fuste drepte si pantaloni clasici, topuri in forma de corset, un pardesiu drept si pantofi cu toc inalt.
Daca esti mica de statura vei crea impresia de alungire purtand fuste scurte, pana deasupra genunchilor, pantaloni drepti, clasici si tocuri inalte. Poti purta insa si pantaloni stramti, daca silueta iti permite. Deasemenea, mizeaza pe dungi verticale, jachete pana la genunchi si decolteuri adanci, accesorizate cu un colier lung.
Daca esti inalta si slaba ar trebui sa fii fericita, pentru ca ai silueta unui manechin. Totusi, pentru o tinuta echilibrata, armonioasa si forme feminine, alege haine cu dungi orizontale, topuri mai lungi si trenciuri stanse in talie cu un cordon, in culori deschise, evitand negrul, care te face sa pari si mai slaba. Accesoriile recomandate sunt cele elegante, care iti dau un plus de feminitate, precum colierele la baza gatului si cerceii mici.

1 comments:

Anonim spunea...

Asta da problema,eu sunt una dintre femeile care stiu foarte bine ce inseamna sa ti cumperi haine care sa nu te faca prea grasa ,sa ti ascunda curtica si asa mai departe,ce bine ar fi daca nu am avea nevoie de aceste haine si sa fim toate frumoase insa nu se poate si orice sfat despre acest subiect este binevenit,Darias http://dariasme.blogspot.com

Trimiteți un comentariu