Dieta anticelulitica

Alimente recomandata in dieta anticelulitica:
 Proteinele, cum ar fi cele obtinute din peşte alb, pui fara piele, fasole sunt foarte indicate: acestea conţin amino-acizi care lupta cu retenţia de lichide.
 Uleiul de peşte: pe langa faptul ca este o bună sursă de proteine, aceasta conţine, de asemenea, grăsimi esentiale si hidrateaza pielea (fapt care face sa nu se mai remarce celulita)

 Avocado: este de asemenea vital pentru a avea o piele frumoasa si sanatoasa. Avocado contine grasimi esentiale care ajuta tesutul adipos sa aiba un aspect placut
 Semintele de in pot fi gasite la orice magazin Plafar iar o lingurita pe zi
 Zmeura este printre cele mai înalte surse de antioxidanţi acolo
 Ouale sunt bogate in agenti de detoxifiere
 Cerealele pentru mic dejun care contin ovaz ajuta metabolismul, contribuie la slabire si au un nivel inalt de antioxidanti.
Pepenele galben, castravetii, ţelina şi sparanghelul sunt alimente diuretice care ajuta in lupta cu retentia de lichide.
 Citricele, ananasul si papaya sunt foarte bogate in vitamina C vitala pentru cresterea nivelului de colagen intr-un mod sanatos
Produsele lactate fara grasimi sau foarte slabe in grasime. Calciul continut de acestea ajuta sa pierdem o cantitate mai mare de grasime atunci cand suntem la dieta.
 Bananele stimuleaza circulatia sangelui si ajuta in lupta cu retentia de lichide

Alimente care provoaca celulita
* Orice alimente care contin grasimi saturate sau care sunt bogate in calorii si produc radicali liberi.
* Alimentele dulci, bogate in zahar nu sunt indicate intr-o dieta sanatoasa sau anticelulitica. Zaharul produce mai multi radicali liberi decat grasimea. Sa evitam si bauturile carbogazoase caci au un continut ridicat de zahar.
* Mancarea de tip fast-food trebuie eliminata complet din alimentatia zilnica
* Este bine sa evitam alimentele bogate in carbohidrati, cu un indice glicemic ridicat precum: painea din faina alba, orezul sau cartofii
* Nu sunt recomandate in lupta cu celulita nici cafeau sau produsele care contin cofeina. Aceasta afecteaza sistemul limfatic responsabil cu eliminarea toxinelor.
* Alcoolul nu este nici el indicat daca dorim sa eliminam celulita sau sa o prevenim.
* Sa evitam alimentele cu sare multa: alune, seminte, mezeluri, conserve, s.a.

Recomand ca alaturi de dieta anticelulitica sa faceti sport si sa va masati cu creme anticelulita. Daca nu va place sa faceti sport mergeti mai mult pe jos si urcati mai multe scari. Nu veti elimina celulita imediat dar prin perseverenta rezultatele optimiste vor aparea.

1 comments:

www.horiavirlan.ro spunea...

Buna ziua,

V-am vizitat blogul si este foarte interesant si as dori sa facem schimb de bannere cu site ul nostru www.horiavirlan.ro ?

Razvan
razvaniv@yahoo.com

Trimiteți un comentariu