Dragoste la prima vedere

Deşi este foarte posibil să fiţi puternic impresionate de un bărbat necunoscut, cei mai mulţi psihologi sunt de părere că nu poate fi vorba de dragoste la prima vedere şi propun ca această sintagmă să fie înlocuită cu "atracţie la prima vedere", întrucât dragostea înseamnă mai mult decât o trăire de moment.

Ceea ce numim în mod comun "dragoste la prima vedere" nu poate avea, concret, fundamente profunde, care să corespundă unor sentimente pe măsură, deoarece simpla vedere a cuiva constă în raportarea la nişte aparenţe. Nu putem cunoaşte adevărata fire a unei persoane doar privind-o; cel mult, putem intui anumite aspecte, putem aprecia unele trăsături faciale sau simple gesturi, însă acestea efectiv nu sunt suficiente pentru a vorbi de dragoste.
Bineînţeles, totul depinde de propria perspectivă asupra dragostei. Nici o definiţie nu este universal-valabilă, aşa că, dacă dragostea înseamnă să simţi fluturaşi în stomac la simpla vedere a unui străin, atunci există dragoste la prima vedere. Dar, dacă dragostea este o trăire profundă, autentică şi fundamentată, bazată pe înţelegere reciprocă, respect, atracţie şi încredere, atunci cu siguranţă nu putem să ne îndrăgostim subit, după un prim contact vizual.
Nu este exclus nici ca o atracţie de moment să se transforme în dragoste. În definitiv, relaţiile dintre sexe debutează adesea ca o întâmplare fericită, iar, dacă vă simţiţi atrase inexplicabil de un străin, poate că nu ar fi o mişcare greşită să încercaţi să vă cunoaşteţi. Nu se ştie niciodată cum vor evolua lucrurile...

1 comments:

Castiel spunea...

........ai dreptate....dragoste la prima vedere nu exista!!!!......

Trimiteți un comentariu