Fructe ciudate

Iata cateva exemple de fructe ciudate:
1.Kiwano
Este un fruct galben portocaliu originar din Kalahari Africa , acum fiind crescut şi în California. Arată ca un dovlecel cu „ţepi/ spini" pe el. Gustul său a fost comparat cu o combinaţie între castraveţi şi dovlecel, sau banane, castraveţi şi lămâi.Deseori,este cunoscut sub numele de fructe Blowfish.Este cultivat pentru fructele sale, care arată ca un pepene galben de formă ovală, cu coarne. Pepene galben cu coarne este din Africa, iar acum este crescut în California, Chile, şi Noua Zeelandă, de asemenea.




2. Granadilla
Originar din Munţii Anzi granadilla, este un fruct de culoare galben portocalie. Coaja este tare şi alunecoasă, seminţele sunt tari şi negre protejate de o pulpă transparentă şi gelatinoasă. Această pulpă este partea comestibilă a fructului şi are un gust dulce. Unii spun ca are gustul gumei de mestecat.

3.Cherimoya
Acesta este un arbust de foioase el ajungând la 7 m înălţime.Florile sunt produse în grupuri mici, fiecare floare 2-3 cm diametru, cu şase petale, galben-maronie, de multe ori cu pete purpurii de la baza.Este un fruct în formă de pară, cu un miez cărnos, dulce de culoare albă. Se spune ca gustul seamănă cu o mixtura de banane, ananas şi căpşuni. Seminţele sunt otrovitoare şi pot fi folosite pe post de insecticid dacă sunt zdrobite. Arbustul este originar din Munţii Anzi.

 

4.Degetele lui Budha
Este un fruct ciudat , care face parte însă din familia citricelor. Acest fruct este împărţit în secţiuni ce seamănă cu nişte degete. Are o coajă groasă, şi foarte puţin miez. Nu are seminţe şi nici nu e un fruct suculent. În schimb are un miros puternic de aceea este folosit de localnici pentru parfumarea locuinţelor sau a hainelor. Este originar din India.


5. Rambutan
Este originar din Malaezia, Indonezia, Sri Lanka şi Asia de Sud-Est. În Thailanda fructul este cunoscută sub numele de ngoh.În Panama, Costa Rica, Nicaragua acesta este cunoscut sub numele de Chino mamón.Are un miez cărnos iar gustul sau seamana cu cel de struguri. Se foloseşte adesea în salate, reţete asiatice, şi merge de minune cu peştele fript.


6.Pitahaya
Ppitaya este rodul mai multor specii de cactus, cel mai important Hylocereus (pitayas dulce). Aceste fructe sunt de obicei cunoscute sub numele de fructe Dragon.Miezul cărnos poate fi folosit în salate, aperitive sau în torturi.


7.Salak
Este o specie de palmier (familia Arecaceae.Este foarte scurt,cu frunze de până la 6m lung; fiecare frunză are un peţiol 2m lung cu spini de până la 15 cm lungime.
Este cunoscut sub numele de "fructul şarpe" datorită învelişului maro roşiatic solzos.Fructele sunt de mărimea unei smochine mature. Gustul este dulce şi uşor acid şi este folosit în reţete ce conţin peşte, pui sau carne de porc.


8.Mangosteen
Este un arbore tropical vesnic verde, se spune că are originea în Insulele Sunda şi Moluccas din Indonezia.Se spune că acest fruct este "Regele fructelor" datorita presupuselor sale calitati:
1) gustul şi mirosul,
2) bogăţia nutrienţilor,
3) puterea antioxidanţilor,
4) previne bolile.
Fructul seamănă cu mango.


9.Romanescu
Fructul este apropiat de conopida, si broccoli. Este foarte sănătos fiind plin de antioxidanţi.


10.Durian
Este un fruct mare ce poate ajunge până la 3 kilograme. Are o înfăţişare unică şi o coajă acoperită de ţepi. Emite un miros tare, comparat de unii cu carnea putredă, sau ciorapii murdari. Însă se spune că gustul este atât de bun încât un explorator în 1700 a declarat că toata călătoria s-a meritat doar pentru a gusta din durian.
Există 30 de specii recunoscute Durio, cel puţin nouă dintre care produc fructe comestibile. Durio zibethinus este singura specie disponibile pe piaţa internaţională: alte specii sunt vândute în regiunile lor locale.

1 comments:

Anonim spunea...

de ultimul am auzit..as gusta din toate..:d

Trimiteți un comentariu