Mere 47 kcl

Fructul se coace toamna si are de obicei 5-9 cm in diametru. In mijlocul marului exista cinci carpele aranjate intr-o stea cu cinci colturi, fiecare carpela continand intre una si 3 seminte. Exista mai multe specii de mere, acestea diferentiindu-se prin culoare, aroma, textura.


Tipuri de mere
-Royal Gala : Au o aroma dulce, sunt mici si de obicei sunt rosii cu o portiune verzulie sau galben-verzui, striate pe vertical. Sunt destul de rezistente la zgarieturi si sunt dulci, moi si granulate, cu o coaja mai subtire ca a celorlalte mere. Se mananca foarte usor, deoarece nu sunt crocante, sunt foarte potrivite pentru cei cu probleme dentare.
-Granny Smith: Sunt de culoare verde deschis, cu pistrui, crocante, zemoase si se pot manca atat ca atatre cat si pregatite. Sunt preferate in salate, deoarece feliile nu se innegresc la fel de usor ca celelalte specii de mere. De asemenea au o textura mai tare, fiind mai problematic de mancat de cei cu probleme dentare. Sunt foarte folosite si in tarte, deoarece au o aroma foarte potrivita pentru copt.
-Idared: Este un mar mediu/mare, are o forma rotund-turtita. Este in proportie de 1/4 - 3/4 rosu deschis cu niste dungi imprecise pe un galben deschis. Mai degraba moale si neted decat tare si lucios, ca aspect. In interior este albicios. Este crocant, zemos si dulce cand este foarte copt, dar poate fi si gumat si fara gust. Ca sa fie foarte colorat, trebuie sa stea mult timp pana sa fie cules. Ramane foarte bine in copac pana toamna tarziu.
-Jonagold: Este un fruct mare si dulce cu o coaja subtire. Deoarece sunt de marime mare sunt preferate de majoritatea cultivatorilor din toate colturile lumii. Jonagold sunt specii triploide si nu numai ca au nevoie de un alt tip de mere pentru polen dar sunt si incapabile sa produca polen pentru alti copaci.
-Red Delicious: Este unul dintre cele mai cunoscute tipuri de mere, si unul dintre cele mai cultivate specii de mere. Desi se aseamana ca nume Red Delicious si Golden Delicious sunt doua specii total diferite. Exista si foarte multe asemanari intre ele: amandoua speciile au fost descoperite in America, la sfarsitul secolului 19, amandoua au nevoie de climate calde si amandoua sunt specii de mere dulci.
-Starkinson

Beneficii pentru sanatate:
- an apple a day keeps the doctor away
- lupta cu nivelul de colesterol, cu ingrosarea arterelor
- previne atacul cerebral si infarctul
- preia din organism mercurul si-l elimina
- au rol de preventie impotriva cancerului

0 comments:

Trimiteți un comentariu