Nectarine 56 kcal

Pe la 1630 se cultivau deja în Anglia peste şase soiuri de nectarine. Spaniolii au dus nectarine şi în Lumea Nouă a Americilor şi astăzi Statele Unite au ajuns cea mai mare producătoare de nectarine din lume, numai în California se cultivă peste 150 de soiuri diferite.Pomul este viguros si rodeste aproape numai pe buchete de mai.Fructele sunt mari sau foarte mari, sferice, putin turtite.
Pielita are culoarea verzuie pe partea umbrita si rosie-violacee pe cea insorita cu puncte albicioase. Pruna este alba-violacee, relativ subtire.
Pulpa este groasa, carnoasa, galbuie-albicioasa, suculenta, slab aromata, neaderenta la sambure.
Fructele se matureaza la mijlocul lunii iulie.

Beneficii pentru sanatate:
Nectarinele sunt bogate în minerale, vitamine şi fibre alimentare, de aceea sunt indicate mai ales în alimentaţia copiilor şi a bătrânilor. Fiind slab calorice, sunt indicate în curele de slăbire, în dietele de întreţinere.
Sunt digestive, mai ales dacă sunt consumate seara.

Cum se pastreaza:
Se pasteaza in frigider, de preferat in sertar si nu langa legume, aproximativ 3-5 zile.
In cazul in care nectarinele nu sunt complet coapte, acestea se pot pune intr-o punga de hartie si se pastreaza intr-un loc racoros pana la 2 zile.

1 comments:

AGB spunea...

Neagoe

Trimiteți un comentariu