Pepene 24 kcal

Tipuri
-Galben: Forma fructului variaza intre rotunda si elipsoidala. Marimea lor depinde in functie de varietate si conditiile de cultivare. Din aceasta cauza exista pepeni galbeni de 400 g si altii mari, care pot cantari 20 kg sau chiar mai mult. Culoarea epidermei si a pulpei este variabila in functie de grupul din care face parte.
Epiderma poate fi alba, aspra sau reticulata (prezinta un aspect de retea). Pulpa fructului este aromata, suava si de diferite culori: galben, verde, roz sau culori intermediare. In centru exista o cavitate care contine multe seminte acoperite de o substanta lipicioasa.
-Rosu: Fructele sunt mari, atingand 10-20 de kg, sunt sferice sau alungite, cu coaja verde-inchis, deschis sau maculate. Miezul este rosu, mai rar galben si este foarte succulent. Semintele sunt negre pana la alburii. Se cultiva pentru fructele sale dulci si zemoase.

Beneficii pentru sanatate
- penele rosu ajuta la combaterea anginei, a presiunii ridicate a sangelui si alte probleme cardiovasculare
- pepenele rosu are beneficii asupra sanatatii inimii (contine cucurbocitrin, care dilata vasele capilare si regleaza tensiunea arteriala)
- pepenele galben regleaza tiroida
-pepenii, atat verzi cat si galbeni au actiune hidratanta
-au proprietati anticancerigene

Contraindicatii
-pepenele galben este contraindicat persoanelor care sufera de diabet, duodendita sau ulcer
-pepenele rosu este contraindicat persoanelor care sufera de insuficienta renala sau hipertensiune arteriala. (trimitere papaya)

Cum se pastreaza:
-Pepenele rosu se va coace dupa ce este cules dar continutul de zahar nu va creste. Pentru a se coace, pastrati pepenele la temperatura camerei. Procesul nu dureaza mai mult de cateva zile, cel mult patru. Pepenii sunt tinuti la frigider doar daca sunt prea copti sau au fost deja taiati. Pepenii rosii netaiati pot fi tinuti la temperatura camerei timp de doua saptamani si chiar mai mult daca temperatura camerei este de 50 grade F sau 60 grade F, dar daca se depaseste aceasta perioada calitatea pepenului risca sa se deterioreze. Pepenii taiati trebuie infasurati in folie de plastic inainte sa fie bagati la frigider. Pepenele rosu este singurul pepene care este cu atat mai bun cu cat este mai rece.
-Pepenele galben netaiat va rezista la frigider pana la 3 zile. Daca vreti sa pastrati un pepene galben taiat umed, lasati semintele inauntru fructului pana cand va pregatiti sa-l mancati. Pepenii galbeni taiati trebuie infasurati strans intr-o folie de plastic, si intotdeauna au un gust mai bun daca sunt lasati cateva minute la temeperatura camerei inainte sa fie mancati. In general pepenii nu trebuie congelati.

1 comments:

sexshoponline spunea...

abia astept sa vina sezonul pepenilor

Trimiteți un comentariu