Retete cu putine calorii: Budinca cu lamaie si caise

Ingrediente
125 g caise deshidratate
3 linguri suc de portocale, incalzit
50 g unt
125 g zahar cu granulatie fina
zeama si coaja rasa de la 2 lamai
2 oua

50 g faina cu agent de dospire
300 ml lapte degresat
crema de vanilie sau frisca, pentru servit

Mod de preparare
Porniti cuptorul cu circa un sfert de ora inainte de a va apuca de gatit. Ungeti cu putin ulei un vas termorezistent de circa 1 litru. Inmuiati 10-15 minute caisele in sucul de portocale, apoi asezati-le pe fundul vasului termorezistent. Frecati untul si zaharul cu coaja rasa de lamaie pana obtineti o spuma usoara. Separati galbenusurile de albusuri si incorporati galbenusurile, unul cate unul, in spuma de unt, intercalate cu cate o lingura de faina. Bateti cu telul pana obtineti o compozitie omogena. Adaugati laptele si zeama de lamaie in compozitia de mai sus, apoi incorporati albusurile batute spuma tare. Turnati compozitia in vasul termorezistent si asezati-l intr-o tava in care puneti apa rece pana la jumatatea inaltimii vasului. Coaceti circa 45 minute in cuptorul preincalzit; scoateti din cuptor si serviti imediat, cu crema de vanilie sau frisca.

0 comments:

Trimiteți un comentariu