Retete cu putine calorii: Peste cu mirodenii

Ingrediente:
600 grame de peste file,curatat de piele
1/2 cana de ierburi (cimbru,maghiran,oregano,marar) tocate marunt
1/2 lingurita de sare
1/4 lingurita de piper
2 linguri de ulei
1 lamaie
2 linguri de unt


Mod de preparare:
Se taie ierburile marunt,se adauga sare si piper peste si se amesteca bine. Se unge fileul pe ambele parti cu acest amestec.
Bucatile de peste se invelesc apoi in folie alimentara si se lasa la frigider o ora.
Se incalzeste gratarul si se unge cu ulei.Se ung si bucatile de peste cu ulei, fara a indeparta ierburile.
Se pune pestele pe gratar pentru 10 minute sau mai mult daca bucatile de file sunt mai mari de 3-4 cm. Carnea trebuie sa fie opaca si facuta la mijloc.
Se taie lamaia pe lung.Se topeste untul si se toarna cateva picaturi peste fiecare bucata. Pestele de serveste imediat dupa ce a fost luat de pe gratar.

0 comments:

Trimiteți un comentariu