Retete cu putine calorii: Salata de cartofi cu fasole verde

Ingrediente:
1 kg de cartofi noi
1/2 kg de fasole verde, congelata
1 catel de usturoi, tocat
3 fire de ceapa verde, maruntita
1 telina rasa

1/4 ceasca de ulei de masline
1/4 ceasca de otet aromat
3/4 cana de maioneza slaba
1 ligurita de zahar
1 lingurita de marar tocat
sare si piper

Mod de preparare:
Se fierb in doua oale mari apa cu sare.Se pun cartofii intr-una,se acopera si
se lasa sa clocoteasca 25 de minute sau pana s-au fiert.Se scurge apa si se lasa cartofii sa se raceasca.Se taie fiecare cartof in sferturi si se aranjeaza pe un platou.
In cea de-a doua oala se fierbe fasolea verde timp de 8-10 minute.Se scurge apa si se clateste fasolea cu apa rece.Se scurge si se adauga fasolea pe platou.
Se amesteca uleiul de masline, otetul, zaharul, usturoiul si o lingurita de sare intr-un vas mic.Se toarna peste cartofi.Se acopera si se tine la frigider pentru 2 ore.
Peste patul de cartofi si fasole se adauga ceapa si telina. Se amesteca bine maioneza cu marar si restul de legume.Se acopera si se tine la frigider pentru 3 ore.

0 comments:

Trimiteți un comentariu