Retete culinare: Inghetata cu pere

Ingrediente:
230g ciocolata zdrobita
1/3 cana apa
1/4 cana zahar
1/4 cana lichior sau nectar de pere
4 pere mici
3 linguri unt
2 linguri zahar
250 g de inghetata de vanilie


Mod de Preparare:
Intr-un tuci amestecati ciocolata cu apa si 1/4 din cantitatea de zahar. Toate se topesc la foc mic, amestecand continuu. Turnati si lichiorul sau nectarul de pere. Dupa aceea lasati la o parte sa se raceasca putin. Decojiti si taiati perele in sferturi, in functie de cat de mari sunt. Intr-o tigaie topiti untul, adaugati bucatile de pere si lasati-le la foc potrivit pentru 12 minute, pana devin maronii si fragede; se intorc din cand in cand pe ambele fete. Adaugati 2 linguri de zahar, amestecand usor pana zaharul se dizolva si perele sunt acoperite cu glazura de zahar. Puneti inghetata in 8 cupe, adaugati cate 2 bucati de pere si sos de ciocolata.

2 comments:

mulgatori spunea...

Merita incercata,este foarte buna

mulgatoare vaci spunea...

gustoasa

Trimiteți un comentariu