Retete culinare: Inghetata de caise

Ingrediente:
400 g caise coapte
200 g brinza de vaci
200 g zahar
200 g frisca
2 plicuri zahar vanilat

Mod de preparare:
Caisele se spala si se inlatura samburii. Se pun caisele la fiert cu apa si zahar, cat sa le acopere pe jumatate. Se tin pe foc 10-15 minute, apoi se racesc si se paseaza caisele cu pasatorul de la mixer sau intr-un blender.
Se adauga branza de vaci (rece, din frigider) si zaharul vanilat si se omogenizeaza compozitia. Se da compozitia de inghetata la congelator 15 - 20 minute.
Intre timp spargem samburii de caisa si ii curatam de pielita. Samburii se taie cu un cutit si ii vom folosi pentru a decora inghetata.
Se scoate compozitia de inghetata si frisca din frigider si se amesteca cu frisca, folosind un tel. Se amesteca de jos in sus, cu grija, pentru a pastra inghetata pufoasa. Se pune in cupe, se presara inghetata cu samburii de caisa si se da la congelator.

0 comments:

Trimiteți un comentariu