Retete culinare: Parjoale de cartofi cu salata de mango

Ingrediente
700 g cartofi dulci, curatati si taiati bucati
25 g unt
o ceapa, tocata fin
un catel de usturoi, zdrobit
nucsoara rasa

sare, piper negru macinat
un ou
50 g malai instant
2 linguri ulei de floarea-soarelui

Pentru salata de mango
un fruct de mango, curatat si taiat cubulete
6 rosii pitice, taiate felii
4 fire de ceapa verde
un ardei iute rosu, tocat cat mai marunt
zeama si coaja rasa de la 1/2 lamaie
2 linguri menta proaspata, tocata fin
o lingura miere de albine de salcam
frunze de salata, pentru garnitura

Mod de preparare
Fierbeti cartofii in apa cu sare timp de 15-20 minute, apoi scurgeti-i si zdrobiti-i astfel incat sa obtineti un pireu fin. Topiti untul intr-o cratita si caliti la foc foarte mic, timp de circa 10 minute, ceapa si usturoiul. Adaugati pireul de cartofi, nucsoara rasa, sare si piper dupa gust, amestecati bine, luati vasul de pe foc si lasati cartofii sa se raceasca. Faceti patru parjoale de circa 2,5 cm grosime; inmuiati-le intai in ou batut, apoi in malai si lasati-le sa stea la frigider cel putin o jumatate de ora. Intre timp, preparati salata: amestecati toate ingredientele intr-un castron, acoperiti cu folie de nailon si pastrati salata la temperatura camerei pana o serviti. Incingeti uleiul intr-o tigaie si prajiti parjoalele cate 4-5 minute pe fiecare parte. Ornati cu frunze de salata verde si serviti imediat, cu salata de mango.

0 comments:

Trimiteți un comentariu