Struguri 69 calorii

Strugurii, fructe sacre au fost cultivati prima data in nord-vestul Asiei, iar acum sunt extrem de populari in toata Europa si in SUA. Fructul proaspat arata ferm, cu boabele bine prinse in ciorchine. Strugurii se pot manca cruzi dar sunt foarte buni si in dulceata, suc, jeleu, otet ,vin si ulei . Acestia cresc in ciorchini cu capacitate de la 6 la 300 de boabe, si pot fi purpuri, albastri inchis, galbeni, verzi si roz.


Tipuri
-Albi: strugurii albi, sunt de fapt verzi si sunt derivati din strugurii rosii.
-Roze: struguri cu pielita colorata si pulpa necolorata sau foarte slab colorata
-Negrii: Strugurii negri pot fi de la rosu deschis la negru purpuriu.

Cum se pastreaza:
-Inainte de stocare, rupeti orice bob de strugure care pare alterat si puneti-I la frigider; se pastreaza in stare perfecta intre o saptamana si zece zile. In timp ce sunt la frigider, mai verficati-I din cand in cand si inlaturati boablele alterate. Strugurii se pot si congela, si se pot pastra in aceste conditii pana la trei luni.

Beneficii pentru sanatate:
- efect de reconfortare, vitaminizare si mineralizare
- scad riscul de boli cardiovasculare
- reduc nivelul colesterolului
- micsorarea tensiunii arteriale
- influenteaza pozitiv sistemul cardiovascular

0 comments:

Trimiteți un comentariu