Tratamente naturale pentru scurgeri vaginale

Daca ai identificat scurgeri albicioase, le poti trata cu ceai de urzica alba, baut cate o inghititura din ora in ora in timpul zilei, pe o perioada de cel putin o saptamana. Ceaiul se prepara in felul urmator: ia cu doua degete o priza mica de urzica alba si opareste-o cu o cana de apa in clocot si apoi o lasi sa infuzeze timp de 10 minute.
O reteta eficienta pentru candidoza este urmatoarea: faci zilnic spalaturi vaginale cu un litru de apa fiarta si racita (sa fie calduta cand faci spalaturile), in care pui, alternativ, o zi o lingurita de bicarbonat de sodiu, in alta zi o lingurita de suc de lamaie.

Vei face aceste spalaturi seara, timp de doua saptamani.

Dimineata, pentru a impiedica dezvoltarea ciupercii, poti folosi crema de galbenele (calendula), pe care o introduci si o masezi usor in vagin, pentru absorbtie, dar dupa o igiena locala perfecta. Poti utiliza alifia de calendula din cand in cand, ca metoda de prevenire a ciupercilor.Cretisoara este indicata pentru cazurile in care ai scurgeri galbui si maronii. Zilnic, din ora in ora, bei o inghititura de ceai de cretisoara si de ceai de urzica alba, care trebuie sa fie rece. Este important ca sa nu amesteci cele doua ceaiuri. Vei bea cate o inghititura mica, dar nu mai mult de o cana pe zi.

Alte plante bune impotriva scurgerilor vaginale sunt galbenele, pelinul (dezinfectante), lacramioarele, coada calului.

O reteta naturista contra ciupercilor dezvoltate in vagin este combinatia de ceai de galbenele (30 gr), urzica vie (10gr), rachitan (10gr), coada calului (20gr), urzica alba moarta (30gr), musetel (15gr), troscot (20gr), coada soricelului (15gr), salvie (10 gr). Amesteci bine plantele, apoi iei o lingurita din amestec si o lasi sa se infuzeze, dupa ce ai trunat peste o cana de apa fiarta. Se beau, dupa ce se strecoara, 3-4 cani de ceai pe zi.

0 comments:

Trimiteți un comentariu