Valentine's Day (Ziua Indragostitilor)

Cu toti stim ca mai este foarte putin timp pana va veni ziua de 14 februarie cand vom sarbatorii Ziua Indragostitilor ziua in care fiecare persoana isi dovedeste afectiunea/iubirea fata de persoana iubita.
Aceasta zi de sarbatoare este prezenta in cultura tuturor popoarelor, chiar daca este cunoscuta sub denumiri diverse sau este celebrata la date diferite.
La noi in tara, sarbatoarea oficiala a iubirii este Dragobete, celebrat pe 24 februarie.

Aceasta zi marcheaza inceputul primaverii, ziua in care pasarile isi aleg perechea si incep sa-si construiasca cuibul iar tinerii canta si danseaza impreuna, in ritualuri despre care se spune ca-i vor proteja de boli, pentru tot restul anului. Un obicei foarte vechi este ca in acesta zi sa-ti calci pe picior partenerul pentru ca tu sa ai un rol dominant in reatie (acest obicei a fost in ziua de astazi preluat la nunti).
In ceea ce priveste ziua de Valentine's Day, aceasta a starnit o serie lunga de controverse. Unii o cosidera o sarbatoare de import, care nu are decat rolul de a aduce profit comerciantilor; in timp ce altii o accepta si o respeca dupa specificul ei american.

0 comments:

Trimiteți un comentariu