5 alimente de care trebuie sa ne ferim

Indiferent de dieta de slabit pe care o urmezi, sunt cateva alimente de care trebuie sa te feresti. Si pentru ca vremea buna s-a instalat, e cazul sa mai renuntam la haine si sa aratam un abdomen perfect si un tonus de invidiat. Iata cum putem ajunge la asa ceva.
1. Painea alba
Trebuie sa recunnosc ca painea alba este foarte gustoasa. Mai ales daca peste ea pun un strat un strat generos de unt si/sau dulceata. Placerea este usor de inteles deoarece am crescut cu painea alba.
De ce ne place atat de mult? Pentru ca in mare este zahar!
Nici varianatele "light" de paine alba nu reprezinta o idee prea buna. Painea alba se digera mult mai usor decat celelalte tipuri de paine, deci senzatia de foame apare mult mai repede.

2. Bauturi carbogazoase dulci
Sunt supranumite si "apa de zahar". Din sticlele de bauturi carbogazoase, noi consumam de fapt multe "calorii goale" care nu stiu dacat sa se depuna in locurile unde ne dorim cel mai putin.
O sticluta de suc acidulat contine nici mai mult nici mai putin da 100 de calorii dar cine se opreste numai la o sticluta?

3. Sucul de fructe
Desigur ca suna foarte sanatos, dar la o privire mai atenta a continutului vei observa ca numarul de calorii este mult mai ridicat decat cel al sucurilor acidulate. Apa plata se pare ca va ramane singura alternativa pentru a-ti potoli setea.

4. Lactate grase
Lactatele sunt recomandate datorita continutului lor nutritional, mai ales pentru femeile care au nevoie de calciu pentru a preveni osteoporoza. Din pacate, lactatele grase precum laptele intregral si branza nu sunt foarte "prietenoase", de-a lungul timpului cu talia. Daca tii o dieta bazata pe branza, ai grija sa alegi una cu un nivel scazut de grasimi. Nu te impacienta! Nu a zis nimeni ca totul trebuie facut dintr-o data totul va veni cu timpul.

5. Mancarea semipreparata
Este destul de satioasa si este si usor de preparat ce poti sa-ti doresti mai mult ?
Sa fie sanatoasa. Hmmm... dar oricat ne-am dorii noi nu este chiar asa mancarurile semipreparate contin foarte mult ulei fiinca sunt prajite in plealabil.
Pe etichete poate sa fie scris ca au un continut scazut de grasimi dar fii atenta si la calorii.

1 comments:

Anonim spunea...

Hmmm... puneti si vinul sau alte bauturi alcoolice! :)

Trimiteți un comentariu