Afla cum sa iti tratezi unghiile

Unghiile se pot rupe dintr-o multitudine de motive. Sunt fragile pentru ca sunt prea uscate. Unghiile pot deveni uscate din cauza detergentilor, a produselor de curat, substante chimice.Se poate separa unghia atunci cand ai o infectie, reactie alergica la cosmetice sau chimice.Atunci cand lucrezi in gospodarie este recomandat sa porti manusi, pentru a evita o infectie care ti-ar duce la deformarea unghiilor sau chiar la pierderea ei.

Este recomandabil sa-ti pastrezi unghiile cat mai mici, deorece sunt si mai sanatoase. In cazul in care ai unghiile mari nu incerca sa le folosesti in loc de surubelnita sau alte obiecte.
Ar trebui sa-ti hidratezi unghiile. Le poti inmuia in apa calduta si apoi sa aplici o crema hidratanta pentru a le proteja. Atunci cand unghia este infectata este bine sa eviti umiditatea.

Metode de intretinere
Bicarbonat de sodiu. Se curata unghiile si se inmoaie cuticulele prin spalarea lor cu bicarbonat de sodiu.
Sarea te ajuta sa-ti usurezi durerea si iti scoate umflaturile. Adaugi o lingura de sare la un litru de apa si stai cu mainile timp de 30 de minute.
Pentru intarirea unghiilor este recomandata vitamina B, care intareste unghiile.
In functie de culoare unghiilor iti poti da seama de ce boli suferi: culoarea pala indica anemia. Culoare roz si unghiile rasucite inseamna o circulatie proasta. Pete albe insemana ca ai lipsa de zinc. Negi in jurul unghiilor este posibil sa ai cancer de piele.

1 comments:

sexshoponline spunea...

multumesc de ponturi,intotdeauna am avut probleme cu unghiile si s-au accentuat dupa ce mi-am pus unghii false

Trimiteți un comentariu