Alimente bune de slabit

Iata cateva alimente care nu trebuie sa-ti lipseasca din regimul zilnic, indiferent ca urmezi sau nu o cura de slabire.
Painea: 
este o sursa excelenta de carbohidrati, de care creierul are nevoie pentru a produce serotonina - chimicala raspunzatoare de sentimentul de satietate. In timp ce organismul digera carbohidrati, el elimina insulina, iar aceasta canalizeaza amino-acidul numit tryptophan, catre creier, acolo unde este trasformat in serotonina. Atunci cand nivelul de serotonina este optim, te simti calma, fericita si fara pofte, in timp ce lipsa acestei chimicale determina o stare de irascibilitate si depresie, care se combate prin mancare.


Pastele:
ofera un sentiment indelungat de satietate. datorita continutului ridicat de apa (pastele preparate si orezul contin apa in proportie de 70%).La fel ca si in cazul painii, carbohidratii din paste favorizeaza producerea serotoninei. Combinatia ideala este de paste cu carne de pui la gratar si multe legume.

Cartofii:
In timp ce toata lumea recomanda eliminarea lor din alimentatie pentru ca ingrasa, nutritionistii ii recomanda cu caldura. Cartofii prajiti sau cu maioneza cu siguranta nu te ajuta sa pierzi in greutate, insa amidonul din cartofii copti sau fierti potoleste senzatia de foame.Ajuns in intestinul gros, amidonul fermenteaza, creand acizi grasi care impiedica organismul sa mai arda carbohidratii din alimente, in locul lor arzandu-se din stratul grasime.

Ciocolata neagra: potoleste senzatia de foame si elimina necesitatea de a manca alte alimente.

0 comments:

Trimiteți un comentariu