Antioxidanti naturali buni

Antioxidantii joaca un rol foarte important in mentinerea sanatatii.Aceste componente naturale previn imbatranirea prematura, bolile de inima si chiar cancerul. Antioxidantii elimina radicalii liberi, care sunt responsabili de aparitia ridurilor si a anumitor tulburari de sanatate.Nu este nevoie sa cauti antioxidanti sintetici! Suplimentele artificiale pot avea numeroase riscuri, asa ca este mult mai bine sa apelezi la cele naturale, oferite de mama natura.

1. Fructele de padure
Sunt pline de vitamine, minerale si fibre. Fie ca sunt afine, capsuni, mure sau zmeura, trebuie sa stii ca toate contin o cantitate uriasa de antioxidanti, care ajuta creierul sa functioneze normal, dar lupta si impotriva cancerului.
Conform studiilor recente, zmeura contine de zece ori mai multi antioxidanti decat broccoli sau rosiile.

2. Rosiile
Licopen, pigmentul care da culoarea rosie a tometelor, este mult mai eficient in prevenirea bolilor decat beta caroten-ul si vitamina E.
Nu e de mirare ca rosiile sunt atat de populare! Gatind tomatele si adaugand ulei de masline peste este o reteta ideala. De ce? Caldura ajuta la o mai buna absorbtie a antioxidantilor. Nu vor fi numai delicioase, ci si eficiente, mentinand functiile psihice la un nivel ideal.

3. Broccoli
Este o leguma cu un continut nutritiv bogat: contine mai multa vitamina C decat o portocala, calciu si beta-caroten.
Studiile atesta faptul ca sulforaphan-ul, fitonutrientul din broccoli, intensifica eliminarea in corp a anumitor enzime, responsabile de detoxifierea organismului. Iata de ce consumul de broccoli este eficient impotriva bolilor de inima, luptand in acelasi timp si contra cancerului mamar si nu numai.

4. Strugurii rosii
Contin resveratrol, o substanta antioxidanta, cunoscuta pentru efectele sale antiinflamatorii, dar si pentru proprietetile sale anti-cancer.
Semintele strugurilor contin o serie de antioxidanti puternici, care joaca un rol important in mentinerea sanatatii inimii dar si in eliminarea radicalilor liberi.
In afara consumului regulat de struguri, te poti delecta, din cand in cand, si cu un pahar de vin rosu.

5. Usturoiul
Este, cel mai probabil, cea mai batrana si cea mai populara planta folosita in arta culinara, dar si in scopuri medicale.
In afara gustului placut si a aromei pe care o da mancarurilor, usturoiul este foarte util si pentru sanatatea noastra, fiind un antibiotic natural, utilizat de secole intregi.
Usturoiul ne mentine inima sanatoasa, scazand nivelul colesterolului dar si presiunea sangelui. Creste nivelul antioxidantilor din organism si elimina radicalii liberi. Intareste sistemul imunitar, ajuta circulatia sangelui si joaca un rol important in prevenirea cancerului.
Pe langa aceste cinci alimente bogate in antioxidanti, as mai adauga si morcovii, spanacul si cerealele, care iti variaza meniul zilnic, iti ajuta organismul sa slabeasca intr-un mod natural, dar te si face sa adopiti un regim cat mai sanatos de viata.

1 comments:

Ioana BALAN spunea...

Poate nu stiati dar cafeaua are calitati anti-oxidante.
Acum in Romania exista un PRODUS UNIC in lume,
cafeaua "FITNESS-COFFEE",un produs 100% natural,realizat din cafea in amestec cu plante medicinale.
Vizitati:www.fitnesscoffee.ro si veti descoperii care sunt beneficiile pentru sanatatea d-tra.pe care le veti obtine prin simpla inlocuire a sortimentului de cafea pe care-l consumati zilnic cu "FITNESS-COFFEE".

Trimiteți un comentariu