Ardeiul 24 calorii

Au fost una din primele culturi cultivate din cele doua Americi, gasindu-se seminte de acum 5000 ani. Se crede ca ardeii au fost domesticiti de macar cinci ori de popoarele preistorice, in zone diferite din America de Sud, Centrala si de Nord: in sudul Peru-ului, in nordul Mexic-ului si in regiuni din Colorado.
Cristofor Columb a adus in Europa semintele de ardei pentru a-l utiliza drept condiment. Astazi este leguma si condimentul national al ungurilor, de altfel in Ungaria se gasesc cele mai bune varietati de ardei. In cultura se gasesc 4 feluri de ardei: iuti, grasi, lungi (kapia) si gogosari

Cum se pastreaza:
-Ardeiul iute se pastreaza nespalat in prosoape de hartie, in frigider, pana la trei saptamani. De asemenea pot fi atrnati si pusi la uscat, folosindu-se in forma lor uscata.
-Ardeiul gras agreaza temperaturile reci, ideal intre 45 grade F si 50 grade F, cu o buna umiditate. Ardeii sunt sensibili la etilena, deci nu trebuie pastrati langa alte fructe sau legume producatoare de etilena cum ar fi perele sau merele. Tineti ardeii in pungi de plastic si se vor pastra pana la 5 zile in frigider. Ardeii verzi se vor pastra mai mult decat alte tipuri de ardei.

Beneficii pentru sanatate
-este ideal in dietele de slabire
-reduce riscul de cancer
-200 de grame de ardei asigura necesarul de vitamina C al unui adult pentru o zi
-cu ajutorul Vitaminei A, combate radicalii liberi
-are actiune antiseptica
-capsaicina - substanta continuta de ardeiul iute, este un anticoagulant eficient, care ajuta la prevenirea infarctului miocardic sau atacului cerebral.
-creste rezistenta la infectii
-consumul de ardei iute scade riscul aparitiei cancerului
-ardeiul iute este indicat in tratarea caderii parului, tonifierea coardelor vocale la cantareti, oratori, profesori si in tratarea entorselor

0 comments:

Trimiteți un comentariu