Beneficiile ceaiului verde

"Mai bine 3 zile fara mancare decat o zi fara ceai!"
Asta spun chinezii legat de cea mai consumata bautura din lume, bineinteles dupa apa.
Prima certificare a efectelor benefice ale ceaiului verde dateaza din anul 1211, cand calugarul Eisai a elogiat ceaiul verde in cartea "Mentinerea sanatatii prin ceai".
Ceaiul prelungeste viata si mentine sanatatea celui care il consuma. Cea mai importanta descoperire este ca ceaiul verde opreste dezvoltarea celulelor nedorite in organism.

Cum se consuma?
Este bine sa se bea cel putin o ceasca la fiecare masa. Se prepara ca infuzie, calculand cate o lingurita pentru fiecare. Apa fierbinte se toarna peste ceai si se acopera pentru 5-7 minute. Alege frunzele de ceai intregi sau maruntite, mai bine decat cel la pliculet.



Slab cu ceai verde
Din cele doua tipuri de colosterol, ceaiul verde se opcupa de cel nociv. Bautorii de ceai verde au un nivel de colesterol nociv redus la jumatate, fata de cei care nu beau ceai dar au o alimentatie asemantoare.

"Tinerete fara batranete si viata fara de moarte"
Ca si in cazul colesterolului, oxigenul are si el o latura negativa: oxigenul este problematic pentru ca se poate combina cu orice substanta din corp, o oxideaza si distruge membranele celulare si ADN-ul. Ceaiul verde contine substante active care reprezinta antioxidanti puternici, ducand la diminuarea efectelor negative ale oxigenului printre care se afla si cancerul.

Prevenirea cancerului
Studiile asupra mortalitatii datorata cancerului in randul populatiei japoneze indica faptul ca rata deceselor este foarte scazuta. Cea mai scazuta rata de mortalitate datorata cancerului se inregistreaza in locurile unde recolta principala este de ceai verde.
Ceaiul verde poate inlocui cafeaua datorita faptului ca contine cofeina. Cu o cantitate moderata de cofeina poti "activa" toti muschii si organele, iar acestea sa functioneze la capacitate maxima.



NU UITATI!!!
Ceaiul verde inseamna:
-VIATA
-SANATATE
-ENERGIE

0 comments:

Trimiteți un comentariu