Cicalitul (Scoaterea din minti)

Exista clipe intr-o relatie in care simti ca nu mai suporti persoana de langa tine din cauza ca devine mult prea cicalitoare. Ai impresia ca nimic din ceea ce faci nu este recunoscut ca fiind bine si te pierzi gandindu-te de ce.
Cateodata e mai bine sa ii spui sa taca...dar intr-un mod elegant.Se crede un zeu al soferilor si orgoliul sau masculin ii spune ca numai barbatii sunt in stare sa conduca o masina, locul femeilor fiind la cratita...

Dar le prinde bine sa aiba o soferita atunci cand au baut un pahar de vin impreuna cu prietenii sau cand va intoarceti de la o petrecere!
De cate ori nu ai auzit: "Omori motorul!", "Masina mai are inca o viteza", "Fa la stanga, ba nu la dreapta, mai bine intoarce, dar de fapt ia-o inainte!".
Dar de cate ori are tendinta sa iti bage mana in volan ca sa detina controlul?
Barbatii par a nu intelege ca aceasta cicaleala la volan nu face decat sa iti pierzi controlul si sa nu mai fii atenta...
Alt exemplu de cicaleala nefolositoare si care duce la certuri inutile este: "Iubito, eu sunt gata! Mai ai mult? Hai o data! Te mai machezi mult? Intarziem!"
Inainte de o petrecere sau de o intalnire importanta, noi, femeile, vrem sa aratam cat mai bine, asa ca ne aranjam pe masura, in timp ce ei, barbatii, se imbraca, isi trec de doua ori degetele prin podoaba capilara si gata! Sunt aranjati!
Ba nu sunt de acord ca te-ai imbracat mult prea provocator, ba ca te-ai machiat strident, ba ca stai prea mult sa faci toatea acestea.
Trebuie sa gaseasca ei ceva!
Insa nu numai ei sunt cu gura mare, ci si noi poate ca uneori ii scoatem din minti cu ideile noastre si cu faptul ca vorbim intruna.
Problema este ca, de cele mai multe ori, incercam sa ii facem sa scape de obiceiurile proaste pe care le-au acumulat de-a lungul timpului. Daca ragaie, scuipa, se uita dupa altele cand esti de mana cu el, este normal sa ii atragi atentia... o data, de doua ori, pana cand , pana la urma va iesiti amandoi din sarite.
El considera ca il cicali degeaba si ca nu greseste cu nimic, iar tu consideri ca el greseste si ca tu ii vrei doar binele si ca de aceea ii atragi atentia.
Cel mai bine e sa ajungeti la un compromis. Tu sa lasi de la tine, el de la el, nu sa cedezi intru totul...
Fara critici si remarci rautacioase puteti ajunge departe, fara sa va certati, ci doar sa va iubiti asa cum sunteti.
Asa ca, in atentia sexului masculin, spun ca formularea conteaza. Nu i te adresa cu "Schimbi o data viteza aia?", ci cu "Iubita mea, acum ar merge mai bine masina cu viteza urmatoare. Hai sa iti explic de ce!".
Pentru ca o data ce ii explici va tine cont data urmatoare, insa daca tipi la ea mai mult o enervezi si o faci sa nu mai fie atenta.
In atentia sexului frumos: Obiceiurile barbatilor sunt cateodata de-a dreptul enervante, insa nu trebuie sa fim foarte insistente pe aceasta tema. Explica-i ca nu este frumos sa faca asa ceva in public, ca il intelegi ca s-a obisnuit asa, insa ca nu se cuvine pentru un barbat bine ca el sa faca asemenea gesturi. Totul tine sa il flatezi, sa ii arati ca este o persoana importanta si ca lumea l-ar desconsidera daca ar face un pas gresit.

0 comments:

Trimiteți un comentariu