Conopida 21 kcal

Denumirea latină este Brassica oleracea var. Botrytis si este o plantă anuală din familia verzei. Partea comestibilă o reprezintăt mugurii tineri de flori, de culoare albă. Este cultivată în regiunile de climă temperată.Conţine potasiu, magneziu, calciu, mangan, fier, cupru, zinc, fluor, caroten, vitaminele C, K, B1, B2, B6.
Conopida este o valoroasă sursă de vitamine, cunoscută pentru eficienţa sa în prevenirea şi tratarea cancerului, în special a celui de colon. Această legumă conţine cantităţi importante de sulf, calciu, magneziu şi potasiu.

Beneficii pentru sanatate:
-previne anemia
-ajuta la combaterea bolilor de inimă şi a atacului cerebral
-regleaza tensiunea arterial
-previne cataracta dar şi alte afecţiuni oftalmologice

Cum se pastreaza:
Conopida se poate pastra la frigider, intr-o punga de hartie sau plastic pentru o saptamana. Pentru a preveni umezirea capatanii, este de preferat sa fie pozitionata cu tulpina in jos.

1 comments:

mulgatoare vaci spunea...

imi place la nebunie

Trimiteți un comentariu