Cum poti evita un viol

Sfaturi pentru a evita un viol
Chiar şi aşa, lumea e plină de oameni care comit gesturi necugetate şi sălbatice, drept pentru care trebuie să ne luăm nişte măsuri de precauţie. Un exemplu ar fi să consumăm alcool în cantităţi moderate, împreună cu persoane de încredere, capabile să ne apere în situaţii de pericol. Pe de altă parte, sub nici o formă nu trebuie să acceptăm compania persoanelor suspecte în zone pustii sau să mergem la/ invităm acasă persoane necunoscute, când suntem singure acasă.
Dacă avem suspiciuni în privinţa cuiva, este bine să povestim acest lucru cât mai multor persoane şi să ne luăm toate măsurile pentru a evita contactul cu această persoană. Un spray paralizant sau cu piper poate fi o adevărată binecuvântare în caz de pericol şi nu trebuie să ezităm în a-l folosi, la nevoie. Există femei care apelează la măsuri mai drastice şi îşi procură "pistoale" cu electroşocuri. Dacă aveţi timp, nu ar fi deloc o idee rea să urmaţi nişte cursuri de autoapărare, mai ales dacă locuiţi în zone nesigure.

Nu arătaţi că vă temeţi!
Dacă sunteţi atacate, luptaţi-vă din răsputeri şi nu arătaţi că vă este frică! Violatorii sunt, de cele mai multe ori, nişte laşi incapabili să seducă o femeie sau care urăsc femeile. Teama îi incită, le dă senzaţia că au controlul situaţiei. Sfidaţi-i, strigaţi cât puteţi de tare, loviţi-i cu poşeta sau cu orice alt obiect aveţi la îndemână. Dacă sunteţi pe tocuri, descălţaţi-vă, căci aşa veţi avea mai multă libertate de mişcare şi puteţi folosi pantofii pe post de armă.
Un sfat deosebit de important este să NU strigaţi "Viol!", ci "Incendiu!", "Poliţia!", căci astfel sunt şanse să intervină mai multe persoane, oricât de ciudat ar suna. Ideea este că un incendiu îi face pe oameni să se simtă ei înşişi ameninţaţi şi astfel vor acţiona mult mai prompt.

0 comments:

Trimiteți un comentariu