De ce dupa post ne ingrasam rapid?

Ingrasarea rapida dupa post nu se datoreaza exclusiv reinceperii cunsumului de proteine si dulciuri, asa cum se credea.
Studiile recente efectuate de catre cercetatorii italieni au dovedit ca organismul uman, privat de produse de origine animala pe o perioada lunga de timp, dezvolta o serie de mecanisme care pot duce la ingrasare.

Fiziologii italieni de la Universitatea Perugia au demonstrat ca reinceperea brusca a consumului de proteine animale creste apetitul alimentar in majoritatea cazurilor. Aceasta crestere a apetitului cunduce la antrenatea tuturor functiilor tubului digestiv si a glandelor anexe, in special a pancreasului.

Ca urmare, creste sensibil viteza de secretie a sucurilor digestive, favorizand o desfasurare mai eficace a nutrientilor in substantele simple, hranitoare. Totodata, creste si eficienta chimica a enzimelor digestive care desfac moleculele de zaharuri si de grasimi in molecule mici, ce patrund in sange.

Astfel spus, in primele 10 zile dupa terminarea postului, chiar daca am consuma cantitati mici de alimente, acestea se digera aproape complet si deseori, surplusul de nutrienti se depune foarte repede - sub forma de rezerve de grasimi - in hipoderm(stratul de sub piele).
Acest lucru se petrece la toti cei cu un apetit alimentar foarte crescut dupa terminarea postului. Pentru a elimina acest inconvenient care duce la ingrasarea rapida se recomanda blocarea apetitului alimentar prin mancaruri extrem de condimentate sau consumul moderat de citrice dulci inaintea mesei principale.

1 comments:

Anonim spunea...

si eu tin posturile dar dupa terminarea lui imediat ma ingras as vrea sa tina postul mereu numai asa pot sa ma controlez la ceeia ce mananc

Trimiteți un comentariu