Morcov 41 calorii

Este o leguma radacinoasa originara din Afganistan, unde crestea in stare salbatica. Abia in secolul al XVII-lea a aparut morcovul de culoare portocalie in Olanda. Partea comestibila a plantei este tuberculul, cu gust dulce si foarte hranitor.


Cum se pastreaza:
- Inainte sa puneti morcovii la pastrat, trebuie sa le taiati frunzele verzi, sa-i clatiti si sa-i uscati. Apoi puneti-i in pungi de plastic si bagati-i la frigider in cel mai rece si mai umed loc. In acest fel vor rezista cateva luni. Pentru ca morcovii sa ramana crocanti si plini de culoare adaugati un pic de apa pe fundul pungilor de plastic, si astfel morcovii vor ramane hidratati. Morcovii nu trebuie pusi impreuna cu mere sau pere, deoarece acestea emana gaze de etilena, ceea ce ii face sa devina amari.

Beneficii pentru sanatate:
-reprezinta o sursa foarte importanta de vitamina A si beta-caroten
-contin fibre, fibrele fiind importante pentru tractul gastro-intestinal, reducand nivelul colesterolului
-au un continut foarte scazut in calorii
-contin si alfa-caroten, substanta care incetineste si previne cresterea tumorilor

3 comments:

Anonim spunea...

Asa este,morcovul este o leguma fosrte buna ,este foarte indicat sa l manance copilasii,insa si pentru noi este bun ,din pacate gasim numai morcovi din afara ,care nu sunt atat de sanatosi si gustul lasa de dorit.

dulcik spunea...

Este foarte sanatos mie imi place sucul de morcov foarte mult..

Anonim spunea...

După căsătorie, viața mea a fost atât de grea, încât soțul meu a început să urmărească alte femei pentru că nu i-am dat un copil după ce am așteptat câțiva ani. Mi-am văzut căsnicia dispărând. Am făcut tot posibilul pentru a schimba situația, dar nimic nu a funcționat până l-am întâlnit pe Dr. DAWN, un vindecător spiritual. Dr DAWN mi-a salvat viața și căsnicia. acum am 3 copii. Sunt recunoscător Dr. DAWN și de aceea îmi las mărturia oricărei persoane care suferă de probleme conjugale și de fertilitate. E-mail de contact: dawnacuna314@gmail.com
Whatsapp:+2349046229159

Trimiteți un comentariu