Retete culinare: Gratin de cartofi dulci (yams)

Ingrediente:
3 cartofi dulci
8 cartofi obisnuiti
cateva linguri de unt
300 ml smantana lichida
300 ml zeama de supa

2-3 crengute de cimbru uscat
1 fir de rozmarin
un varf de cutit nucsoara
150 gr nuci tocate, dar nu f. marunt
doi pumni de bezele

Mod de preparare:
Se taie cartofii felii si se aseaza un start de cartofi obisnuiti intr-un vas de yena uns cu putin unt, apoi un strat de cartofi dulci si tot asa pana se uple vasul.
Se incalzeste cuptorul la 175 C
Intr-o craticioara se pune la fiert smantana, zeama de supa, sare, piper, cimbru, rozmarin si nucsoara si se lasa pana da in clocot, apoi se da la o parte si se toarna peste cartofi. Deasupra cartofilor se pun bucatele mici de unt si cateva bezele, se acopera cu folie de aluminiu si apoi se da vasul la cuptor cca 30 min, pana incepe sa fiarba sosul, apoi se da la o parte folia de aluminiu si se mai lasa inca 20 de minute, cat sa scada sosul cam la jumatate. Se presara pe deasupra nucile si restul de bezele si se mai tine la cuptor inca 5-10minute cat sa se topeasca bezelele si sa se prajeasca putin nucile.

0 comments:

Trimiteți un comentariu