Retete pentru Paste: Tort After Eight

Ingrediente
Pt. pregatirea de frisca cu menta:
2 pachete ciocolata After Eight,
700 ml frisca.
Pt. aluat:
100 g ciocolata amaruie,
80 g unt moale sau margarina,

80 g zahar,
5 galbenuse,
1 lingura rom,
200 g migdale macinate,
1 lingurita rasa Dr. Oetker Bakin,
5 albuse.
Mai aveti nevoie de :
2 pachete Dr. Oetker intaritor.
Pt. decorat: 100 ml frisca, cacao.

Mod de preparare:
Pt frisca cu menta , se iau bucatile de ciocolata After Eight( se lasa deoparte 8 bucati pt ornat), se pun la fiert si se lasa la racit. Ciocolata se da pe razatoare. Unutul sau margarina se amesteca cu zaharul pana se face spuma. Se adauga unul cate unul galbenusurile apoi romul. Ciocolata se amesteca cu migdalele si praful de copt. Albudurile se bat spuma si se adauga o data jumatate apoi cealalta jumatate.. Aluatul se pune intr-o forma cu hartie de copt si se baga la cuptor la 180°C, cca 25 minute. Apoi se scoate blatul se lasa la racit si se scoate din forma. Frisca de menta se imparte in doua si fiecare se amesteca cu cate 1 pachet intaritor. Crema se pune peste blat, sus foarte putin aratand ca o cupola.
Pt impodobit se bate frisca se pune in sprit , cu forma de stea si se orneaza tortul. Se poate presara cacao deasupra si cele 8 bucati de ciocolata ramase se taie in doua (triunghi) si se folosesc ca ornament. Se serveste rece.

0 comments:

Trimiteți un comentariu