Retete pentru Paste: Tort Amaretti cu prune

Ingrediente:
Pt blatul de jos:
50 g amaretti,
100 g biscuiti,
125 g unt.
Pt crema cu iaurt si branza:
5 foi gelatina,
300 g iaurt cu vanilie,
200 g branza de vaci fina,
sucul de la o lamaie,
50 g zahar,
1 pachet zahar vanilat,
250 ml frisca.
Pt umplutura:
750 g prune,
2 pachete gelatina,
250 ml suc de mere,
250 ml apa,
30 g zahar.

Mod de preparare:

Pt blatul de jos se pregateste o forma , cu hartie de copt. Amaretti se amesteca cu biscuitii si untul topit. Aluatul se pune pe platou, sau in forma apasand bine cu lingura si se pune putin la racit.
Pt crema cu iaurt, gelatina se inmoaie, iaurtul se amesteca cu branza, sucul de lamaie, zaharul si vanilia. Gelatina se incalzeste si se adauga continutului cu iaurt. Frisca se bate bine si se amesteca compozitiei.
Crema se intinde peste blat si se lasa la racit cca 2-3 ore.
Prunele se spala, se curata de oase si se taie in patru. se pun pestetort in forma de cupola dupa care se pune gelatina peste ele. Tortul se poate servi cu frunze de menta.

0 comments:

Trimiteți un comentariu