Retete pentru Paste:Tort cu ananas

Ingrediente:
Pt blat:
125 g unt,
100 g zahar,
1 pachet zahar vanilat,
1 varf cutit sare,
1 galbenus,
150 g faina,
jumatate lingurita rasa praf de copt.
Pt. masa de albus:
4 albusuri,
1 lingurita suc de lamaie,
80 g zahar,
80 g zahar pudra,
50 g migdale maruntite.
Pt. umplutura:
1 pachet budinca cu gust de frisca,
70 g zahar,
400 g smantana,
3 galbenusuri,
5 felii ananas din doza.

Mod de preparare:
Unutul se freaca bine apoi se adauga zaharul vanilat, sarea si galbenusul. Faina cu praful de copt se amesteca si se adauga peste unt. Aluatul se imparte in doua, si jumatate se pune in forma, cu atentie ca pe margini sa nu fie prea subtire.
Albusurile se bat spuma si se pune sucul de lamaie. Se adauga zaharul si zaharul pudra. Jumatate din compozitie se pune peste un blat pus in forma si se presara migdale.
Blatul cu spuma se coace, apoi separat si jumatatea cealalta de blat.
Budinca se amesteca cu smantana si cu zaharul intr-o cratita,apoi se pune pe foc mic si se lasa sa fiarba putin amestecand incontinuu pt ca se poate arde foarte repede. Se lasa la racit cu o folie de plastic deasupra sa nu faca coaja. Ananasul se stoarce si se taie bucatele.
Se ia blatul fara spuma si se pune pe un platou apoi se pune crema de budinca si bucatile de ananas dupa care se pune si blatul cu spuma crocanta.

0 comments:

Trimiteți un comentariu