Ridichie 19 calorii

Ridichea (Brassica rapa), este o leguma cultivata in regiunile temperate pentru radacina ei suculenta si bulboasa. Latinii o numeau radicula, varietatile moi se folosesc pentru consumul uman, iar cele mari si fibroase se folosesc ca aliment pentru animale.Ridichea se cultiva in Vechea Grecie si in Imperiul Roman. Dar nu se cunoaste locul exact de unde a fost introdusa si cultivata pentru prima data, poate fi: Afganistan, Pakistan sau regiunea Mediteranei. Inainte de aparitia cartofului in Europa, importat de spanioli in secolul XVI, ridichea era un important aliment pentru europeni.

Ridichea ajunge sa cantareasca mai mult de 1kg, totusi se poate recolecta cand este mica. Marimea este in functie de varietate si de timpul care este lasata sa creasca. Cea mai mare parte sunt varietati speciale, care sunt bune doar imediat dupa recolectare si nu se conserva mult timp. Se folosesc in salate (chiar si frunzele crude), depinzand de varietate are pulpa galbena, alba, putin portocalie sau rosiatica.

Tipuri:
-Alb: Aceasta varietate este lunguiata si ascutita. Ridichiile albe au un miez alb si sunt mai moi ca ridichiile rosii. Sunt disponibile tot anul.
-Rosu: Aceasta varietate este cea mai cunoscuta in Statele Unite, fiind cea mai des consumata. Ridichiile rosi, numite si nasturei, sunt mici si rotunde sau ovale si au un continut crocant si compact. Sunt disponibile tot anul.

Cum se pastreaza:
Daca ati cumparat ridichiile cu tot cu frunze, trebuie rupte doar daca nu se consuma in aceasi zi. Puneti ridichiile in pungi de plastic si bagati-le la frigider. Cele mai multe varietati de ridichii rezista la frigider aproximativ doua saptamani.

0 comments:

Trimiteți un comentariu