Rucola 25 kcal

Toate speciile de rucola provin din Europa centrala si de sud, dar s-au raspandit si in America de Nord.Rucola este o planta anuala. Frunzele sunt verde inchis, late, in forma de limba.Are o aroma puternica; taria ei creste odata cu varsta frunzei. Aroma este adesea descrisa ca fiind asemanatoare nucii, cu un usor iz de ierburi. Planta verde are gust puternic, amarui si un pic piperat, asemanator unei ridichi, dar cu o aroma de mosc.
Beneficii pentru sanatate:
-combate anemia şi distruge bacteriile care produc infecţii renale şi intestinale.
-reglează nivelul colesterolului,
-previne producerea accidentelor vasculare şi stimulează imunitatea.

Cum se pastreaza:
Se indeparteaza partea dura a tulpinii prin taiere. Se separa frunzele, se pun intr-un vas sub jet de apa si se spala pentru a indeparta praful. Se iau frunzele (praful si alte reziduuri raman pe fundul vasului) si se scutura pentru a indeparta apa. Rucola este adesea plina de particule fine de nisip si poate necesita mai multe spalari. Frunzele curate se pun intr-o punga de plastic sau o cutie ermetica si se pastreaza in frigider.

0 comments:

Trimiteți un comentariu