Sfecla 43 calorii

Sfecla se cultiva inca din preistorie in zona Mediteraneana si se crestea initial doar pentru frunze. In timpul Imperiului Roman, oamenii au inceput sa manance si radacina. Astazi sfecla si retetele cu sfecla sunt foarte apreciate in Europa.
Cum se pastreaza:
Impachetati-le lejer in prosoape de hartie si puneti-le la frigider, unde vor rezista aproximativ o saptamana.

Beneficii pentru sanatate:
- previne bolile cardiovasculare si cancerul, stimuleaza functia ficatului si a rinichilor.
- sfecla rosie este un eficient tonic al ficatului, organ pe care il sprijina mult in efortul de curatare a organismului de toxine.
- sfecla rosie are un puternic efect de energizare si de remineralizare a organismului.
- ajuta la reglarea pulsului si a tensiunii arteriale.
- sfecla rosie este recomandata si femeilor insarcinate, ca sursa de acid folic pentru prevenirea defectelor de tub neural la fat.

0 comments:

Trimiteți un comentariu