Swinging (schimbul de parteneri)

Swing inseamna, in engleza, oscilatie, balansare, dar a fost folosit cu sensul de "switch", sau schimb, mai degraba semnificand o "trecere" dintr-o parte in alta.Swingingul este asociat cu anii 50-60, perioada postbelica si mai ales anii flower power, atunci cand libertatea sexuala si-a atins apogeul. Mai precis, se refera la schimbul de parteneri, ca o forma de sex in grup unde pot participa doar cupluri.
Un termen cu care mai este identificat este si "troc de neveste" - "wife swapping", termen care insa a fost considerat misogin, pentru ca sugereaza faptul ca barbatii isi duc sotiile sau iubitele la cluburile de swinging, avand autoritate asupra lor si transformand totul in ceva strict pentru placerea masculina.
Cei care practica aceasta forma neconventionala de distractie sexuala se numesc generic "swingers".Conditia pentru a lua parte la astfel de intalniri este sa ai un partener, cu care vii si cu care pleci. Se pare ca este de preferat sa nu cunosti cuplurile cu care vei "impartasi" experienta, pentru ca nu se creea situatii jenante intre prieteni sau cunoscuti, dar avand in vedere ca numarul cluburile este mic, este inevitabil sa nu dai peste oameni cunoscuti.

Problemele morale

Adevarat, este inca ceva tabu in Romania, desi un subiect desuet in afara. Ca orice practica sexuala neconventionala, a starnit numeroase critici, fiind asociata cu ceva bolnav, in special de grupurile crestine. Este poate cea mai condamnata practica sexuala, pentru ca, spre deosebire de sexul in grup, se face intre cupluri, intervenindu-se, astfel, in relatia lor in mod direct, si trecandu-se peste ideea care sta la baza constructiei unui cuplu, dedicarea unuia pentru celalalt.
Unele cercetari au aratat ca swingerii sunt mai fericiti in relatia lor decat ceilalti, fiindca isi pot indeplini anumite fantezii sexuale pe care in cuplu nu le pot practica, fara sa se simta vinovati. Pentru ca se face de catre ambii parteneri, cu consimtamantul amandurora, nu exista - in mod ideal - gelozie sau acuze intre cei doi.
Pe de alta parte, un motiv sugerat de cei mai multi pentru a incepe sa practice swingingul este plictiseala si mai ales incapacitatea de a reaprinde flacara in cuplu fara a apela la ajutorul altora.
Swinging-ul este considerat de fapt un fel de viata, pentru ca este genul de activitate de care nu te lasi odata ce ai inceput.Principala obiectie contra acestuia este de ordin practic - probleme de sanatate (unele cluburi solicita teste pentru boli cu transmitere sexuala) sau pericolul unei sarcini nedorite.
O alta, de ordin moral, ar fi ca sexul isi pierde orice fel de insemnatate, devenind un sport, ceva mecanic, lipsit complet de sentimente, care in loc sa aiba rolul de a unii partenerii dintr-un cuplu, ii separa sau ii atentioneaza ca "este mai bine cu altii".
Swinging-ul este, pana la urma, interpretat ca opusul ideii de monogamie, ducand ideea de "free love" la noi niveluri.

1 comments:

Anonim spunea...

http://wifesexfriend.tumblr.com

Trimiteți un comentariu