Usturoi 137 calorii

Originar din Asia Centrala, usturoiul era cunoscut deja de catre egipteni (anul 4500 inainte de Hristos), care il includeau in ratia alimentara a sclavilor ce lucrau la piramide. In Franta, cultura usturoiului s-a extins incepand din secolul al lVlea. Principalele centre de origine sunt bazinul Marii Mediterane, zona centrala si de sud a Asiei, muntii Caucaz si Carpati. Ultimele ipoteze ne informeaza ca usturoiul provine din Asia centrala, iar formele actuale au evoluat in doua centre secundare - bazinul mediteranean si China.


Cum se pastreaza:
Usturoiul se pastreaza necuratat intr-o cutie deschisa intr-un loc uscat, racoros si departe de alte mancaruri. Cateii de usturoi curatati se pot pastra intr-un recipient inchis in frigider. Este imperativ ca usturoiul in ulei sa fie tinut la frigider pentru a evita aparitia unor bacterii mortale. Pudra de usturoi trebuie tinuta intr-un loc uscat, racoros si intunecat.

Beneficii pentru sanatate:
-Proprietati antioxidante; purifica sangele, scade colesterolul, avand rol remineralizant.
- Principalul component activ al usturoiului este alicina, substanta cu un puternic efect antibiotic, fiind indicat in tratamentul virozelor, bron?itelor, traheitelor.
-Usturoiul imbunatateste functia cardiaca, previne formarea cheagurilor si a trombozei arteriale.
-Sucul obtinut prin presarea usturoiului calmeaza crizele de astm,iar tampoanele cu vata imbibate in acest suc calmeaza durerile de urechi.
-Extern, usturoiul vindeca ranile, este antiparazitar, sedativ, resorbant,actioneaza eficient impotriva bataturilor, plagilor, ulcerelor, precum si al intepaturilor de viespi si insecte si chisturilor.

0 comments:

Trimiteți un comentariu