Greseli in vopsirea parului

In cazul in care vrei o schimbare majora de look, sfatul oricarui stilist este sa nu te vopsesti singura acasa, ci sa apelezi la un specialist, pentru a nu ramane dezamagita.Te poti vopsi acasa doar daca vrei sa inchizi sau sa deschizi nuanta parului cu doua tonuri.Atunci cand esti blonda si intentionezi sa te faci bruneta, greselile pe care le poti face sunt: iti vor ramane suvite de par neacoperite sau ai un ten mult prea alb si nu iti va sta bine, decat daca te machiezi accentuat.

Nuanta de vopsea pe care tu o cumperi din magazin crezi ca iti va iesi si tie, insa atunci cand vrei sa obtii o nuanta tare, cum ar rosu aprins trebuie sa stii ca oxidantul trebuie sa fie cat mai puternic.
De regula nuanta parului va trebui sa fie in concordanta cu nuanta tenului.
O veste buna pentru toate femeile este ca roscatul este o culoare care se potriveste oricarei femei.
Femeile care au parul alb sau gri aleg sa se vopseasca blond. In mod normal este indicata o culoare mai deschisa, daca parul este alb in proportie de peste 50%. Daca sunt doar cateva fire albe, ar fi bine sa-ti pastrezi culoarea naturala sau alta culoare apropiata.
Blondul este mai greu de intretinut, mai ales daca nuanta ta naturala este saten sau castaniu, deoarece singura acasa nu vei reusi sa-ti colorezi radacinile in asa fel incat sa nu ai mai multe culori neplacute.
Pentru a obtine o culoare uniforma se poate recurge si la decapare. Decapajul este un procedeu de scoatere a culorii mai inchise pe firul de par. Este un procede asemanator decolorarii, insa nu se foloseste oxidant si nici amoniac.
Cu cat vopseaua se aplica mai rapid pe par, cu atat sunt mai multe sanse ca parul sa se coloreze mai bine, deoarece vopseaua preparata cu oxidant expira dupa 30 de minute.
Timpul de actionare al vopselei trebuie luat in serios, deoarece dupa expirare nu mai are niciun efect. Balsamul are un rol esential, deoarece trateaza si da stralucire parului.

0 comments:

Trimiteți un comentariu