Petele de pe unghii

Daca esti genul de persoana care poarta lac de unghii zilnic, ar trebui sa-ti revizuiesti "comportamentul" cosmetic. Gandeste-te cand a fost ultima data cand ti-ai lasat unghiile sa respire. Pentru majoritatea femeilor, unghiile primesc o pauza doar atunci cand sunt curatate de o culoare, pana cand i se aplica o alta.
Lacurile de unghii puternic pigmentate sunt mult mai daunatoare decat cele pale.

Intotdeauna trebuie sa folosesti o baza protectoare pe unghia curata. E tentant sa sari peste acest pas cand iti faci manichiura acasa, dar este crucial pentru sanatatea unghiilor tale. Baza protejeaza unghia, astfel ea se va exfolia mai greu sau deloc si va fi mult mai rezistenta. In plus, lacul de unghii se fa fixa mai bine. De asemenea, creaza un strat ptotector intre unghie si oja.
Daca esti o fana a culorilor tari, poarta-le, dar mai rar. Alterneaza culorile puternice cu cele pale, deschise.
Taie unghiile scurte, pentru a ajuta regenerarea, si lasa-le "libere" cel putin o saptamana. Pileste-le si uniformizeaza-le cu ajutorul unui buffer pentru unghii.
O cauza a ingalbenirii unghiilor poate fi si fumatul. Pentru o curatare naturala, tine mainile timp de 10-15 minute in apa calduta in care ai stors zeama de lamaie.

1 comments:

Linn spunea...

e bine de stiut tot ce ai spus aici:D mersi mult:*

Trimiteți un comentariu