Bartholinita

Glandele Bartholin sunt doua organe de marimea unui bob de mazare care sunt localizate sub pielea zonei genitale la femei. Ele se afla de fiecare parte a faldurilor de piele (labii), care inconjoara vaginul si uretra. In mod normal, nu se pot vedea sau simti aceste glande. Glandele Bartholin produc o cantitate mica de fluid care umidifica zona genitala externa sau vulva. Acest fluid provine din doua tubusoare care sunt localizate in vecinatatea deschiderii vaginului. Acestea se numesc ductele Bartholin. Chistul glandelor Bartholin este realizat prin blocajul ductelor si prin acumularea fluidului in glanda. Chistul glandelor Bartholin poate varia in marime de la o margica pana la marimea unei portocale.
De obicei, au o crestere inceata. O glanda Bartholin infectata sau un duct infectat se numeste abces al glandelor Bartholin.
In mod neobisnuit, ambele glande Bartholin pot fi afectate in acelasi timp.
Chisturile glandelor Bartholin sunt de obicei nedureroase, mici si nu necesita tratament. Trebuie sa va ganditi la tratament doar daca chistul este simptomatic. Tratamentul este important cand se instaleaza infectia.

Cauze

O infectie genitala, inflamatia sau mucusul ingrosat poate bloca ductul glandelor. In acest moment, fluidul se acumuleaza in interior si creeaza chistul glandelor Bartholin. Stimularea sexuala declanseaza producerea unei cantitati mai mari de fluid, ceea ce produce cresterea chistului.

Simptome

Daca chistul glandelor Bartholin nu este infectat, cel mai comun simptom este un nodul nedureros in zona vulvara. Puteti observa roseata sau o umflatura in zona vulvei.
Daca chistul glandelor Bartholin se infecteaza, formeaza abcese care pot creste in dimensiuni in 2-4 zile si este de obicei foarte dureros. Daca durerea extrema limiteaza activitatile, pana si mersul sau statul in sezut, atunci probabil ca glanda este infectata. Unele abcese pot fistuliza (se pot deschide) si se pot vindeca de la sine dupa 3 sau 4 zile.
Un chist al glandelor Bartholin mic e de cele mai multe ori asimptomatic. Totusi, un chist mare sau infectat poate avea simptome.
Simptomele pot include:
- un nodul nedureros in aria vulvara (e posibil, desi improbabil, ca ambele glande sa se inflameze in acelasi timp)
- roseata sau inflamatie in zona vulvara: un chist al glandelor Bartholin se poate inflama de la 0.64 cm pana la 7.62 cm
- disconfort la mers, sezut sau la raporturile sexuale.
Puteti descoperi chistul singure sau specialistul il poate observa in cadrul unui examen fizic.

Abcesul glandelor Bartholin

Simptomele pot include:
- durere crescanda care limiteaza activitatile sau care apare la mers, sezut sau la raporturi sexuale
- febra si frisoane
- inflamatia zonei vulvare pe o perioada de 2-4 zile
- scurgeri din chist: acestea pot apare la 4-5 zile dupa aparitia inflamatiei.
Un abces care se fistulizeaza (se deschide) de la sine, ar trebui sa fie cercetat de un specialist pentru a evita complicatiile.
Complicatiile unui chist abcedat sunt rare, dar pot include gangrena, fasceita necrozanta, socul toxic si sepsisul.

Investigatii


Puteti sa nu stiti ca aveti un chist al glandelor Bartholin, pentru ca acesta nu are simptome. Dumneavoastra sau specialistul puteti observa chistul daca este destul de mare pentru a deveni inconfortabil, creeaza un nodul sau il puteti vedea sau simti sub piele, atunci cand este infectat.
Daca aveti mai mult de 40 de ani, specialistul va examina cu mai mare atentie nodulul pentru a se asigura ca nu este canceros. Desi cancerul este rar, riscul unei femei de a dezvolta cancer creste cu varsta.
Abcesul glandelor Bartholin este diagnosticat pe baza semnelor de infectie, cum ar fi febra, inflamatia sau durerea in zona glandelor Bartholin. Medicul specialist poate face culturi din fluidul extras din abces. Rezultatele culturilor bacteriene pot arata ce fel de bacterie v-a cauzat infectia, ceea ce va ajuta la alegerea tratamentului antibiotic. Mai mult de 60 de tipuri de bacterii au fost identificate in chisturile infectate ale glandelor Bartholin, inclusiv gonoreea si chlamydia.

Consult de specialitate


Majoritatea chisturilor glandelor Bartholin nu au nevoie de tratament sau dispar de la sine. Totusi, daca aveti un chist care va creeaza probleme sau care poate fi infectat, consultati un specialist pentru tratament.

Medici specialisti recomandati

Puteti consulta pentru tratamentul unui chist al glandelor Bartholin:
- medicul specialist ginecolog
- medicul de familie.

Tratament

Un chist al glandelor Bartholin care e destul de mare pentru a cauza simptome este de obicei drenat. Pentru a impiedica inchiderea chistului urmata de colectarea lui din nou, se face o mica incizie care se tine deschisa pentru cateva saptamani. In momentul in care zona e vindecata, deschiderea (incizia) ramane. Aceasta va impiedica reaparitia chistului.
Acasa, puteti lua medicamente care nu necesita prescriptie medicala, cum ar fi ibuprofen (Advil, Motrin) daca e necesar. Pentru a mentine vindecarea, se recomanda bai locale caldute sau bai de sezut. Nu faceti sex in timp ce un chist al glandelor Bartholin se vindeca.
Un chist infectat este drenat si tratat cu antibiotice. Drenarea elimina o mare parte din durerea produsa de abces.
Pentru un abces al glandelor Bartholin care recidiveaza (revine) de mai multe ori, ductul glandular poate fi indepartat chirurgical.

Tratament pentru chistul glandelor Bartholin neinfectat

Cand un chist al glandelor Bartholin apare, dar nu exista sipmtome sau simptomele sunt usoare tratamentul include:
- expectativa vigilenta: simptomele sunt tinute sub observatie fara tratament (unele chisturi nu se agraveaza niciodata)
- baile de sezut: acestea pot ajuta vindecarea si scadea disconfortul
- medicatia fara prescriptie medicala, ca ibuprofen (Motrin, Advil) sau acetaminophen (Tylenol) pentru a scadea disconfortul.
Un chist al glandelor Bartholin poate fi prezent pentru ani sau luni fara sa aiba simptome.
Daca raporturile sexuale va produc dureri, consultati un specialist.

Tratament pentru abcesul glandelor Bartholin fistulizat

Un abces al glandelor Bartholin care a fistulizat (s-a deschis), se poate vindeca de la sine. In acest caz, medicul specialist va poate sugera bai de sezut, antialgice ce nu necesita prescriptie medicala si expectativa vigilenta. Puteti sa nu aveti nevoie de antibiotice daca chistul s-a rupt.

Tratament pentru chistul glandelor Bartholin simptomatic

Daca chistul glandelor Bartholin este dureros, mare sau infectat, acesta va avea nevoie de drenaj. Daca e prezent un abces, va fi nevoie de antibioterapie inainte de aceasta procedura.
Drenajul chistului neurmat de masuri care sa impiedice inchiderea acestuia va creste probabilitatea de a recidiva.
Pentru a preveni inchiderea si recidiva chistului, acesta este tinut deschis pentru cateva saptamani cu:
- un mic tub de drenaj cu un balonas la unul din capete: balonasul e umflat in interiorul chistului pentru a mentine tubusorul in pozitie; in momentul in care glanda se vindeca tubul si balonasul sunt indepartate, dar deschizatura ramane (aceasta e cea mai comuna metoda de tratament a unui abces de glanda Bartholin)
- copci care impiedica peretele chistului sa reformeze un sac inchis; recidiva chistului apare doar la 10% pana la 15% in urma acestei interventii
- mai putin frecvent, peretele chistului este curatat cu carbon dioxid laser ori nitrat de argint pentru a preveni recidiva.
Tratamentul chistului glandelor Bartholin poate fi efectuat sub anestezie locala in cabinetul medicului curant.
Totusi, un chist dureros este mai probabil sa fie indepartat chirurgical sub anestezie generala.
Pentru chisturile glandelor Bartholin sau abcesele cu evolutie severa, care nu se retrag sub tratament, intreaga glanda si ductul pot fi indepartate chirurgical. Aceasta interventie mai e cunoscuta si sub numele de excizie. Deoarece excizia e o procedura chirurgicala care poate duce la pierdere de sange si la complicatii, este efectuata intr-o sala de operatie. Excizia e folosita doar in cazul esecului repetat al celorlalte metode de tratament.

Tratament in timpul sarcinii

Daca sunteti insarcinata si aveti un chist al glandelor Bartholin, tratamentul va depinde de cat de severa este simptomatologia sau daca aveti sau nu o infectie.
Pe cat posibil, drenajul chistului este intarziat pana la nasterea copilului. Aceasta deoarece zona genitala are un flux sanguin crescut in timpul sarcinii, ceea ce face sangerarea mai abundenta. Totusi, un chist mare va avea probabil nevoie de drenaj, pentru a nu pune probleme in timpul nasterii.
Deoarece existenta unei infectii poate cauza precipitarea nasterii (inainte de termen) un abces e drenat si tratat cu antibiotice. Antibioticele si anestezia locala sunt considerate sigure in timpul sarcinii.

Tratament ambulator (la domiciliu)

Expectativa vigilenta si tratamentul ambulator pot fi tot ce aveti nevoie pentru un chist al glandelor Bartholin care :
- nu are simptome
- are simptome usoare
- a fistulizat si a drenat de la sine (consultati un specialist pentru a va asigura ca nu aveti nevoie de tratament suplimentar).
Puteti scadea disconfortul produs de un chist al glandelor Bartholin prin bai caldute de sezut si antialgice obisnuite.
Cereti consultul unui medic specialist daca simptomele se inrautatesc sau nu se amelioreaza dupa cum era de asteptat. Daca aveti semne de infectie cum ar fi febra, frisoane, roseata sau inflamatie brusca, consultati un specialist.

Profilaxie
Prevenirea aparitieichisturilor glandelor Bartholinnu este posibila. Infectarea chisturilor glandelor Bartholin este uneori determinata de boli transmisibile sexual (BTS). Puteti sa scadeti riscul infectiei prin folosirea unui prezervativ in timpul actului sexual.

815 comments:

«Cel mai vechi   ‹Mai vechi   801 – 815 din 815   Mai noi›   Cele mai noi»
Anonim spunea...

Mă numesc Maria Ciorbă. N-am știut niciodată că oamenii ar putea fi atât de amabili, altruişti și uimitori până când DR ISIKOLO m-a ajutat cu problemele mele în căsătorie. Unirea mea cu soțul meu nu a durat până la un an când am început să avem probleme. Era atât de frecvent încât am căzut în depresie și am continuat să mă lupt cu ea și, în același timp, soțul meu m-a părăsit și a jurat să nu mă mai întorc niciodată. Nu știam ce să fac cu viața mea în acel moment. A trebuit să continui să caut ajutor până când DR ISIKOLO mi-a venit în ajutor. După ce a făcut consultările cuvenite, mi-a fost clar că fosta iubită a soțului meu l-a tot manipulat ca să-l poată primi înapoi. Mi s-a spus ce să fac de către DR ISIKOLO și cu toată siguranța, trebuie să obțin rezultatul după 2 zile pe care l-am respectat și el m-a ajutat și rezultatul a fost atât de uimitor. Acum soțul meu s-a întors la mine și ne concepem primul nostru copil cu căldură și fericire. dacă aveți probleme similare sau de dragoste, trimiteți-i un mesaj prin Viber/WhatsApp +2348133261196 sau trimiteți-i un e-mail la: isikolosolutionhome@gmail.com

Anonim spunea...

Sunt mulțumit de faptul că am avut încredere într-un bărbat foarte cinstit care să-mi aducă înapoi fostul soț după aproape un an de separare. Înainte să-l cunosc pe Dr. Ilekhojie, am căutat pe multe site-uri web căutând modalități de a-mi recupera fostul soț după ce a cerut să divorțeze de mine fără niciun motiv. Am fost devastat, dar doctorul Ilekhojie mi-a dat speranță și siguranța că va fi adus înapoi la mine. După ce a făcut vraja de reconciliere, soțul meu a sunat după două zile și a cerut să se întoarcă acasă la mine și la cei patru copii ai noștri. A doua zi a ajuns acasă și am fost foarte bucuros să-l reîntâlnesc. Folosesc aceste mijloace pentru a-l aprecia pe doctorul Ilekhojie pentru ceea ce a făcut pentru mine și pentru a ajuta atât de mulți alți oameni. Îi las contactul, astfel încât să puteți lua legătura cu el dacă aveți probleme similare. Whatsapp/Telegram +2348147400259

Anonim spunea...

Salutare tuturor, numele meu este Anna Macovei. De ceva vreme, soțul meu locuia într-un alt apartament din cauza presiunii muncii și am fost foarte fericiți împreună, deși a stat departe de noi câteva luni. Nu știam că un coleg de la serviciu avea deja o aventură cu el, ceea ce l-a făcut pe soțul meu să depună de nicăieri un divorț împotriva mea. Știam că ceva nu este în regulă pentru că nu a trebuit niciodată să ne luptăm sau să ne certăm atât de mult ca să-l facem să plece. Am fost traumatizat și caut ajutor pentru a aborda situația care m-a condus la DR ISIKOLO din laudele pe care oamenii i-au făcut-o online. Am discutat pe larg și mi-a spus tot ce trebuia să știu despre ce s-a întâmplat și despre procesul de rezolvare a problemelor. Și-a îndeplinit promisiunile și l-a adus pe soțul meu înapoi la mine, iar procesul de divorț a fost anulat. Acum soțul meu s-a întors acasă la noi și suntem fericiți împreună. Este într-adevăr uimitor cum oamenii pot ajuta cu adevărat pe alții atunci când au nevoie. El te poate ajuta si pe tine. Doar trimite-i prin WhatsApp +2348133261196 sau e-mail-i prin: isikolosolutionhome@gmail.com

Anonim spunea...

POSIBILITATEA DE A RECIA FOTUL PARTENERULUI ÎNAPOI ESTE GARANTATĂ CU DR ISIKOLO. CONTACTATI-L ACUM
Mă numesc Alexandra Bucătaru. Nu am știut niciodată că există o mare posibilitate de a-mi avea bărbatul înapoi la mine până când l-am întâlnit pe DR ISIKOLO. A fost foarte greu pentru mine când iubitul meu m-a părăsit pentru o altă doamnă. Am fost devastat și nu m-am putut recupera. Prietenii și familia lui au făcut tot ce le-a putut pentru a ne reuni, dar s-a dovedit a eșuat. Am fost singur câteva luni și nu mă vedeam iubind pe altul. Așa că a trebuit să caut ajutor de la DR ISIKOLO, care mi-a oferit privilegiul de a mă asigura că mi-au fost îndeplinite dorințele inimii. Ne-a reunit și dragostea și fericirea au fost restaurate. Cuvintele lui sunt obligația lui și nu eșuează niciodată când promite cuiva 48 de ore de a obține rezultatul, ceea ce m-a uimit când propriul meu rezultat s-a manifestat. Nu vă deranjați să căutați ajutor în altă parte. Contactează-l acum. E-mailul lui: isikolosolutionhome@gmail.com sau trimite-i un mesaj prin WhatsApp: +2348133261196.

Anonim spunea...

CĂUTAȚI AJUTOR PENTRU A-ȚI REDUCE EXISTUL LA DVS., CONTACTAȚI ACUM DR ISIKOLO
Numele meu este Nadia Brancusi. Din abundența de bucurie, inima mea vorbește foarte bine despre DR ISIKOLO. A venit în ajutorul meu când viața mea a fost distrusă luni de zile. Iubitul meu m-a părăsit pentru o altă doamnă și nu știam că era controlat și hipnotizat. Am făcut tot ce am putut ca să-l fac să se întoarcă la mine, dar fără rezultat. A plecat din oraș cu doamna și nu am mai auzit de el și nici măcar nu l-am mai văzut. Am fost în căutarea ajutorului online când am citit despre modul în care DR ISIKOLO a ajutat alte femei care aveau aceleași probleme. L-am contactat și mi-a spus tot ce trebuie făcut, lucru pe care l-am respectat. Așa cum a promis, dragostea și fericirea pe care le-am împărtășit cu partenerul meu au fost restaurate, iar el a fost curățat de farmecul întunecat pe care l-au pus asupra lui și s-a întors la mine după 48 de ore. DR ISIKOLO este sincer în a ajuta oamenii și vă poate ajuta dacă decideți astăzi să îl contactați. Contactul său de e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com De asemenea, îl puteți WhatsApp pe +2348133261196.

Anonim spunea...

Salutare tuturor, numele meu este Anna Macovei. De ceva vreme, soțul meu locuia într-un alt apartament din cauza presiunii de la muncă și eram foarte fericiți împreună, deși a stat departe de noi câteva luni. Nu știam că un coleg de la serviciu avea deja o aventură cu el, ceea ce l-a făcut pe soțul meu să depună de nicăieri un divorț împotriva mea. Știam că ceva nu este în regulă pentru că nu a trebuit niciodată să ne luptăm sau să ne certăm atât de mult ca să-l facem să plece. Am fost traumatizat și caut ajutor pentru a aborda situația care m-a condus la DR ISIKOLO din laudele pe care oamenii i-au făcut-o online. Am discutat pe larg și mi-a spus tot ce trebuia să știu despre ce s-a întâmplat și despre procesul de rezolvare a problemelor. Și-a îndeplinit promisiunile și l-a adus pe soțul meu înapoi la mine, iar procesul de divorț a fost anulat. Acum soțul meu s-a întors acasă la noi și suntem fericiți împreună. Este într-adevăr uimitor cum oamenii pot ajuta cu adevărat pe alții atunci când au nevoie. El te poate ajuta si pe tine. Doar trimite-i prin WhatsApp +2348133261196 sau e-mail-i prin: isikolosolutionhome@gmail.com

Anonim spunea...

IUBITUL MEU S-A RETURNAT LA MINE CU AJUTORUL DR ISIKOLO SI SUNT CU adevarat coplesiti
Salutare tuturor, sunt Elisabeta Damian. Când s-a pierdut orice speranță în a face relația mea să funcționeze din nou între mine și iubitul meu, am intrat online în căutarea ajutorului și l-am citit și l-am contactat pe DR ISIKOLO care a venit și a reparat totul și va rămâne apreciat de mine pentru tot restul vieții. De prea multe ori am trecut prin traume emoționale din cauza problemelor nesfârșite pe care le-am avut cu bărbatul meu și a dus la despărțirea noastră și de aceea am căutat ajutor și am aflat despre DR ISIKOLO care mi-a venit în ajutor. Mi-a spus procedurile și m-a îndemnat să le respect ceea ce am făcut cu plăcere și nu a întârziat procesul de a da soluții la problemele mele și am obținut rezultatul în doar 2 zile așa cum m-a asigurat. Nu vă deranjați să căutați ajutor în altă parte pentru că este prea bun în a ajuta oamenii. El este de încredere și onest, așa că trimite-i acum prin WhatsApp: +234-8133261196 sau e-mailul lui: isikolosolutionhome@gmail.com

Anonim spunea...

POSIBILITATEA DE A RECIA FOTUL PARTENERULUI ÎNAPOI ESTE GARANTATĂ CU DR ISIKOLO. CONTACTATI-L ACUM
Mă numesc Alexandra Bucătaru. Nu am știut niciodată că există o mare posibilitate de a-mi avea bărbatul înapoi la mine până când l-am întâlnit pe DR ISIKOLO. A fost foarte greu pentru mine când iubitul meu m-a părăsit pentru o altă doamnă. Am fost devastat și nu m-am putut recupera. Prietenii și familia lui au făcut tot ce le-a putut pentru a ne reuni, dar s-a dovedit a eșuat. Am fost singur câteva luni și nu mă vedeam iubind pe altul. Așa că a trebuit să caut ajutor de la DR ISIKOLO, care mi-a oferit privilegiul de a mă asigura că mi-au fost îndeplinite dorințele inimii. Ne-a reunit și dragostea și fericirea au fost restaurate. Cuvintele lui sunt obligația lui și nu eșuează niciodată când promite cuiva 48 de ore de a obține rezultatul, ceea ce m-a uimit când propriul meu rezultat s-a manifestat. Nu vă deranjați să căutați ajutor în altă parte. Contactează-l acum. E-mailul lui: isikolosolutionhome@gmail.com sau trimite-i un mesaj prin WhatsApp: +2348133261196

Anonim spunea...

Bună tuturor, mă numesc Monica Lupău și sunt aici să-i aduc recunoștință și Dr. Isikolo, pe care Dumnezeu l-a folosit pentru a-mi sălbătici situația și a restabili bucuria și fericirea în casa mea. Mi-am pierdut soțul din cauza unei doamne aflate în străinătate când a plecat să lucreze în aceeași regiune în care locuiește ea. Nu am știut niciodată tot ce s-a întâmplat până când un prieten de-al meu mi-a trimis fotografii cu amândoi împreună și mi s-a știut după aceea că acesta era motivul pentru care soțul meu s-a răcit față de mine și m-a lăsat în urmă. Soțul meu era hipnotizat și controlat mintea și știam totul când l-am contactat pe doctorul Isikolo când am căutat ajutor și nu am găsit niciunul. M-a asigurat de întoarcerea sa și că ne-am restabilit dragostea și fericirea, ceea ce a făcut și rezultatul a început să se manifeste după 48 de ore. Acum îmi am bărbatul înapoi și nu-i pot mulțumi suficient doctorului Isikolo pentru onestitatea și sprijinul său. Doar trimite-i prin WhatsApp +2348133261196 sau e-mail-i prin: isikolosolutionhome@gmail.com

Anonim spunea...

Mă numesc Ioana Creangă și sunt aici să-l apreciez pe Dr Isikolo. Întotdeauna am avut o relație complicată cu iubitul meu. Ne-am luptat de atâtea ori din cauza nesiguranțelor de ambele părți și ne-am despărțit. Știam foarte bine că încă îl iubesc și că am nevoie de el înapoi în viața mea. Mi-a neglijat cererea și eforturile de a îndrepta lucrurile și am primit informații că deja se întâlnea cu o altă doamnă. Nu am putut evita situația așa că a trebuit să-l contactez pe DR ISIKOLO și am vorbit și mi-am explicat totul. M-a asigurat că mă va ajuta și se va asigura că îl voi întoarce la mine. El nu a pierdut niciodată să mă ajute și mi-a restabilit dragostea și bucuria pe care le-am împărtășit și mi-am adus bărbatul înapoi la mine. Știu mai bine că tot ceea ce spun atât de mulți oameni despre DR ISIKOLO este de fapt adevărat când am primit rezultatul muncii lui pentru mine 48 de ore așa cum a promis. Crede-mă, el te poate ajuta și pe tine dacă crezi. Așa că contactați-l acum. Contactul său de e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com De asemenea, puteți să-l WhatsApp/Viber la +2348133261196

Anonim spunea...

SOȚUL MEU A PLĂCAT ȘI DR ISIKOLO L-A REDUCAT LA MINE ȘI SUNT UIMIT ȘI A TREBUIT SĂ RĂSPÂND VESTIREA BUNĂ
Mă numesc Anna Vlădescu. Când bărbatul meu m-a părăsit, am fost traumatizat și cu inima frântă și nu m-am putut obține luni de zile. Am făcut tot ce am putut să-l recuperez, dar fără rezultat. Am plecat într-un alt oraș, sperând să o iau de la capăt. Am intrat în contact cu un alt bărbat cu care am încercat din răsputeri să fiu, dar nu a ieșit pentru că nu puteam să-l iubesc. Știam că încă iubesc și îmi doresc bărbatul înapoi la mine. Așa că am început să caut ajutor și atunci l-am găsit pe DR ISIKOLO din diferite puncte de vedere pe care am citit despre el. Am vorbit și l-am făcut să înțeleagă tot ce trebuia să știu și am crezut în el și am respectat procedurile. A lucrat pentru mine și a restabilit dragostea și legătura dintre mine și bărbatul meu și, după 48 de ore, așa cum a promis, omul meu m-a căutat și am vorbit și a coborât să mă vadă unde sunt și am inventat lucrurile și am devenit din nou fericiți împreună. DR ISIKOLO este de încredere și te poate ajuta și pe tine dacă îl contactezi pentru orice. Doar e-mail-i prin: isikolosolutionhome@gmail.com sau WhatsApp-i pe +2348133261196 sau trimite-i prin WhatsApp +2348133261196

Anonim spunea...

IUBITUL MEU S-A RETURNAT LA MINE CU AJUTORUL DR ISIKOLO SI SUNT CU adevarat coplesit
Salutare tuturor, sunt Elisabeta Damian. Când s-a pierdut orice speranță în a face relația mea să funcționeze din nou între mine și iubitul meu, am intrat online în căutarea ajutorului și l-am citit și l-am contactat pe DR ISIKOLO care a venit și a reparat totul și va rămâne apreciat de mine pentru tot restul vieții. De prea multe ori am trecut prin traume emoționale din cauza problemelor nesfârșite pe care le-am avut cu bărbatul meu și a dus la despărțirea noastră și de aceea am căutat ajutor și am aflat despre DR ISIKOLO care mi-a venit în ajutor. Mi-a spus procedurile și m-a îndemnat să le respect ceea ce am făcut cu plăcere și nu a întârziat procesul de a da soluții la problemele mele și am obținut rezultatul în doar 2 zile așa cum m-a asigurat. Nu vă deranjați să căutați ajutor în altă parte pentru că este prea bun în a ajuta oamenii. El este de încredere și cinstit, așa că trimite-i acum prin WhatsApp: +234-8133261196 sau e-mailul lui: isikolosolutionhome@gmail.com

Anonim spunea...

salut peeps. Numele meu este Andrada Giurgiuca și am avut experiențe dure și oribile în relațiile mele din trecut și într-adevăr am așteptat până mi-am cunoscut soțul și după ce ne-am cunoscut, ne-am îndrăgostit și ne-am căsătorit. După doi ani de Uniune, s-a schimbat și a început să se poarte ciudat și în cele din urmă m-a părăsit pe mine și pe fiul nostru. Am făcut tot ce am putut ca să-l recuperez, dar totul a fost inutil. Am intrat în contact cu comentariile și cu ce spuneau toată lumea despre Dr Isikolo. L-am contactat și mi-a răspuns și mi-a oferit tot efortul și sprijinul său pentru ca căsătoria mea să funcționeze din nou. El a fost cel care mi-a făcut cunoscut că soțul meu mi-a fost luat de o altă femeie și a făcut o vrajă de reîntâlnire de dragoste care ne-a reunit împreună și s-a întors acasă la mine și la băiatul meu. Într-adevăr, nimeni acolo nu a mințit despre doctorul Isikolo și despre faptele sale bune. Soțul meu s-a întors acasă la 48 de ore după ce a făcut lucrul așa cum am promis. Luați legătura cu el acum și fiți siguri că vă va ajuta. Va trebui să-i trimiteți un e-mail acum prin: isikolosolutionhome@gmail.com sau să-i trimiteți un mesaj pe WhatsApp la +2348133261196

Anonim spunea...

Mi-am cunoscut soția când lucram și locuiam în Timișoara. De când ne-am căsătorit, totul a fost bine până când ea a decis să meargă la un summit într-un alt stat, unde a întâlnit pe cineva care a devenit mai aproape de ea și, în cele din urmă, a fugit cu ea. Toate eforturile mele de a mă întoarce acasă la mine au fost în zadar și familia ei a făcut tot posibilul să ne reunească, dar nimic nu a funcționat. La fel ca toți ceilalți, am intrat în contact cu Dr. Isikolo și în cele din urmă a făcut minuni și acum soția mea s-a întors la mine. S-a dezvăluit că a fost hipnotizată de tipul care a fugit cu ea. Mă bucur că nu am lăsat niciodată emoțiile mele să ia tot ce e mai bun din mine pentru a fi încheiat căsnicia mea cu ea. Dr. Isikolo este un vrăjitor puternic și ai încredere în el când spune că rezultatele se vor manifesta imediat după 48 de ore. Contactați-l acum dacă aveți nevoie de ajutor prin e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com sau trimiteți-i un mesaj pe WhatsApp la +2348133261196

Anonim spunea...

După ce eu și soțul meu ne-am căsătorit, ne-am mutat în alt oraș și amândoi ne-am angajat și am început să lucrăm și să trăim împreună fericiți. Nu am avut niciodată probleme până când o colegă de-a lui a început să facă tot posibilul pentru a atrage atenția soțului meu. Nu am știut niciodată ce se întâmplă până când a început să doarmă afară și să-și pună scuze. Lucrurile au scăpat de sub control și, în cele din urmă, a încetat să se ocupe de nevoile mele. Știam că în acel moment am nevoie de ajutor, așa că l-am contactat pe Dr. Isikolo și i-am explicat totul. Mi-a spus tot ce s-a întâmplat și mi-a promis că va rezolva problemele pe care le-a făcut. Mi-a făcut o vrajă de reuniune de dragoste, care m-a reunit pe mine și pe soțul meu și a început să fie bărbatul pe care l-am iubit mereu să fie, imediat după 48 de ore în care Dr. Isikolo a lucrat pentru mine. Suntem amândoi fericiți acum și nu ar fi fost posibil dacă nu ar fi Dr. Isikolo. Contactați-l dacă aveți nevoie de ajutor. E-mailul lui: isikolosolutionhome@gmail.com sau trimite-i un mesaj pe WhatsApp la +2348133261196.

«Cel mai vechi ‹Mai vechi   801 – 815 din 815   Mai noi› Cele mai noi»

Trimiteți un comentariu