Botoxul

Chirurgii dermatologi folosesc Botoxul pentru tratarea ridurilor si pliurilor faciale. In prezent Botoxul se foloseste pentru ameliorarea ridurilor de pe frunte, „labei de gasca” si a ridurilor de expresie. Botoxul actioneaza prin blocarea impulsurilor de la nervi catre muschi. Muschiul injectat nu se mai poate contracta, determinand relaxarea ridurilor.
Cu toate acestea, Botoxul nu este un panaceu universal. Ridurile cauzate de arsurile solare sau de gravitatie nu raspund la Botox. Botoxul actioneaza doar pe ridurile cauzate de contractia muschilor subiacenti.

Procedura: toxina botulinica este injectata cu un ac fin la nivelul unor muschi specifici. Majoritatea persoanelor prezinta doar un disconfort minor. Procedura dureaza doar numai cateva minute si nu necesita anestezie. Cu toate acestea, efectele se vad dupa trei pana la sapte zile.

Efecte adverse frecvente: in primele doua zile, poate aparea inrosire temporara si cefalee. Pentru reducerea rosetii locale, se recomanda evitarea alcoolului cel putin o saptamana inainte de tratament, evitarea aspirinei si antiinflamatoarelor cu doua saptamani inainte de tratament. Mai pot aparea reactii alergice. De asemenea se poate dezvolta imunitate la Botox, deci injectiile urmatoare nu vor mai avea efect. In cazuri rare, poate aparea asimetrie sau subdenivelari datorate slabiciunii musculare.
Complicatii: Botoxul poate migra dincolo de aria tratata, paralizand temporar alti nervi. Pacientii trebuie sa evite frecarea ariei sau sa doarma pe regiunea injectata.

Recuperare: in mod normal recuperarea dureaza una sau doua zile, pana la disparitia rosetii locale.

Rezultate: efectele Botoxului dureaza de la patru la sase luni. Pe masura ce contractia musculara reapare treptat, ridurile si liniile fine reapar. Cu toate acestea, intrucat muschii sunt antrenati sa se relaxeze, liniile si ridurile apar mai putin severe.

0 comments:

Trimiteți un comentariu