Dieta antistres

Stresul poate fi atenuat, cu ajutorul unui regim culinar adecvat, aşa cum ignoranţa în materie de consum poate spori această problemă, drept pentru care trebuie să ne informăm în privinţa alimentelor.
Alimente care sporesc nivelul serotoninei
Cerealele integrale, pâinea neagră, pastele, orezul şi peştele sunt apreciate de specialişti, în special datorită creşterii nivelului de serotonină de la nivelul creierului, substanţă care are un efect de calmare şi care dă o senzaţie de bine.



Fructe proaspete
Portocalele sunt, de asemenea, utile. Aceste fructe, bogate în vitamina C, întăresc sistemul imunitar şi reduc stresul. Specialiştii susţin că ar trebui să consumăm vitamina C de fiecare dată când ne confruntăm cu o sarcină dificilă. Fructele proaspete, în general, asigură întărirea sistemului imunitar, detoxifierea organismului şi necesarul de vitamine şi minerale.

Alemente ce conţin magneziu

Alimentele bogate în magneziu, precum somonul, spanacul şi boabele de soia, contribuie, la rândul lor, la înlăturarea stresului. Peştele gras (ton, somon), recunoscut pentru conţinutul său de Omega-3, ne protejează împotriva bolilor cardiace şi reglează nivelul adrenalinei.
Cafeaua ar trebui înlocuită cu relaxantul ceai negru (ideal, verde), despre care se spune că este mult mai indicat, iar un pumn de fistic sau de migdale pe zi merge foarte bine în acest context, la fel ca şi fructele de avocado. Legumele crude sunt o alegere excelentă. Ronţăitul feliuţelor de morcov, spre exemplu, reduce durerile de cap şi ne distrage de la situaţiile tensionate.

Cine frugale

Cinele consistente sunt contraindicate într-o dietă anti-stres şi pot fi înlocuite cu succes de pâine prăjită, gem şi un pahar cu lapte. Şi, pentru că tot veni vorba de lapte, merită menţionat faptul că lactatele reduc anxietatea şi întăresc sistemul imunitar.

Contraindicaţii

La polul opus se află prăjelile (singurul ulei de gătit acceptat este cel de măsline), carnea roşie, consumul de tutun, grăsimile, margarina, alimentele greu-digerabile, zahărul (înlocuiţi-l, pe cât posibil, cu miere), alcoolul,

Exerciţii fizice şi masaj

Dieta anti-stres este cu atât mai utilă cu cât o completăm cu 30 de minute alocate zilnic exerciţiilor fizice, în genul celor de aerobică. Iar, dacă timpul vă permite, nu ar strica să faceţi apel şi la câteva şedinţe de masaj, din când în când.

0 comments:

Trimiteți un comentariu